dissabte, 24 de setembre del 2022

Homenatge a la Maria Lluïsa Serralta a la Festa Major de Verdum


El passat dissabte dia 17 a les 13.00 h del migdia a la plaça de Francesc Layret va tenir lloc l'acte d'homenatge a la Maria Lluïsa Serralta. L'activitat, emmarcada dins la Festa Major de Verdum, va comptar amb una gran assistència de públic, entre d'altres la Lídia i l'Alícia, les seves filles.
L'encarregat de fer la xerrada va ser el company Arnaldo Gil, un dels fundadors de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, juntament amb la Maria Lluïsa. D'ella va explicar moltes coses, des de qui era, com la va conèixer i quina va ser la seva feina tant a l'Arxiu com a activista veïnal a Verdum. Va ser un record molt emotiu i entranyable que va acabar amb un fort aplaudiment.


L'acte també va servir per inaugurar la placa que recorda que la plaça de Francesc Layret és la ubicació original del grup escultòric "Escollera", obra de Jaume Plensa. Cal recordar que el passat 29 de maig el conjunt es va poder reunificar, tal i com originalment estaven, després que les obres de construcció d'una pàrking l'any 1999 les separés i patissin una progressiva degradació. El mateix escultor va participar en la restitució de la seva obra que es va restaurar.

2 comentaris:

  1. Faltaria una menció a la 'rajoleta`' ara que geirebé ja la tenim 'institucionalitzada'

    ResponElimina
  2. L'Arxiu no va participar, va organitzar l'acte juntament amb l'AV de Verdum

    ResponElimina