dimarts, 23 d’abril del 2024

Feliç Diada de Sant Jordi 2024


Amics i amigues,

A cavall entre la primavera i l'estiu tornem a gaudir de la diada més entranyable de l'any: Sant Jordi, la diada del Llibre i de la Rosa que, malgrat no ser oficialment festiu, conté tots els ingredients d'una festivitat.

El 23 d'abril és una de les poques jornades que es poden viure en un sentit més ampli, de manera més comunitària. Recomanem a tothom que gaudeixi del Sant Jordi, que compreu i obsequieu amb una rosa a les persones que més estimeu com un gest d'amor, de fe, de confiança, de compromís i de lleialtat. Poques vegades una tradició tan clàssica ha estat capaç de sobreviure als temps moderns i adaptar-se a les convencions del segle XXI. Igualment, recomanem que contempleu l'exposició de llibres a través de les fires i parades que s'instal·laran a peu de carrer i que tant ompliran de vida tant Barcelona en genral com Nou Barris en particular.


En uns temps on les lletres semblen desprestigiades cal fomentar l'hàbit de la lectura per tal de tornar a col·locar les humanitats i les ciències socials allà on mereixen estar i reconèixer les seves aportacions. No necessàriament ens hem de deixar endur per les modes i les novetats literàries, sinó que també és important poder llegir allò que ens agrada, ens motiva i ens estimula, siguin llibres nous o vells. Cada obra llegida és un temps de la nostra vida aprofitat i un pas més endavant en la nostra evolució com a persones. A més lectura, més democràcia, perquè la cultura adquirida dels llibres democratitza a la societat i la fa més lliure.

Mereix la pena recordar a totes les institucions que deixin de banda les seves diferències i continuïn amb la proposta de convertir el Sant Jordi en Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, especialment pels valors que representa i pels beneficis culturals que tindria socialment a nivell mundial. Seria, en definitiva, fomentar el gresol de la nostra diversitat cultural i la seva conservació, una garantia de creativitat permanent i una força motriu per a les cultures vives. No desaprofitem aquesta oportunitat.


Finalment, aprofitem l'ocasió per agrair a aquelles persones que adquireixen les nostres publicacions i desitjar a tothom un FELIÇ SANT JORDI 2024.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada