diumenge, 25 de novembre del 2012

El torrent de Tapioles


Pertany, com tots els torrents que neixen a Collserola, a la conca del riu Besòs, i un cop baixa de la muntanya, és engolit per l’asfalt urbá. Els torrents del vessant nord pertanyen a l’obaga, i això vol dir menys hores de sol, major conservació de la humitat al terra i una vegetació més boscosa i espessa.

El torrent de Tapioles neix al coll de la Ventosa, passa pel terme municipal de Montcada i Reixac, fa de línia fronterera amb Ciutat Meridiana i penetra per fi a Barcelona. Després de travessar les autopistes i la carretera de Ribes, arriba al Rec Comtal, el qual va a parar a la llera del riu Besòs després de travessar Vallbona. Està dominat per l’aqüeducte que formava part de les conduccions que bastien d’aigua a Barcelona a cavall dels segles XIX i XX, pertanyents a les companyies privades del Vallès i de Dos Rius.

La fotografia està presa des del costat de Can Cuiás (Montcada), amb els edificis de les avingudes de Can Peguera i Les Agudes. Al fons, el groc de la ginesta i el verd de la vegetació envoltada de pins mediterranis, ens diuen que estem al mes de maig.


Josep Maria Babí Guimerà

1 comentari:

  1. Bon dia,
    Molt interessant la pàgina. Només vull comentar que la fotografia d'aquest article no correspon al Torrent de Tapioles o Torrent del Cargol. La foto es situa al torrent del Bosc, que és tributari del Torrent de Tapioles.

    Això segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

    Gràcies

    ResponElimina