dimecres, 21 de novembre del 2012

Inaugurada l'exposició dels cinemes a Nou Barris


El passat dimarts dia 20, coincidint amb el 29è aniversari de la fundació de l’Arxiu, es va inaugurar l’exposició dedicada als cinemes de Nou Barris. La presentació, on hi van assistir una vintena de persones, va anar a càrrec dels historiadors de l'entitat Ricard Fernández Valentí i Roberto Lahuerta Melero. Tots dos van exposar l’interès i la importància de recuperar la memòria històrica del districte a través d’una perspectiva tant singular com és des del punt de vista dels cinemes de barri. Després dels parlaments, el públic assistent es va mostrar força participatiu, doncs diverses persones van exposar i compartir les seves vivències personals, fet que reflectí l'interès pel tema.
 
 
L’exposició conté un apartat fotogràfic relatiu a les desaparegudes sales de reestrena, un altre centrat en les pel•lícules de cinema rodades a les barriades de Nou Barris, i un altre més breu dedicat al record de dos personatges que van dedicar la seva vida a la projecció cinematogràfica al nostre districte quan les sales eren el reflex d’una forma de vida d’una època i d’una generació.
Tanmateix, l’exposició inclou una mostra de peces diverses antigues i modernes com una petita càmera de projecció, cartells i programes de mà dels cinemes de Nou Barris i, naturalment, un exemplar del llibre “Los cines en Nou Barris”, de Roberto Lahuerta Melero, que ha tingut unes vendes excel•lents i ara es troba exhaurit. A més, hi ha un petit audiovisual que recull les escenes concretes d’aquelles pel•lícules rodades a Nou Barris.
Si la voleu visitar, heu d’anar al vestíbul de l’Espai Via Favència, situat al número 288A de la Via Favència, davant la biblioteca de Roquetes.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada