dimarts, 23 de juliol del 2013

En marxa el projecte RELLIGANT NOU BARRIS


Des d'quest estiu la història de Nou Barris estarà més a prop de tothom perquè es facilita l'accés a la informació i a imatges inèdites que ajudaran a donar una idea de la riquesa que amaga el nostre districte. Des d'ara, qui vulgui podrà conèixer amb més detall aquells elements considerats més emblemàtics del districte, que han donat personalitat als barris i que actualment són icones a preservar pel seu valor que va més enllà de la concepció turística.

El passat dissabte dia 13 davant del centre cívic Can Basté es va fer la presentació oficial del Relligant Nou Barris, una iniciativa creada per Projectart, el Grup d'Història de Nou Barris-Can Basté i l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris que combina cultura i tecnologia. En l'acte hi van assistir els creadors del projecte així com representants institucionals del districte, a més de nombrós públic. El resultat ha estat una xarxa formada per 21 elements escollits com a més rellevants al costat dels quals s'hi han instal·lats uns faristols explicatius amb un codi QR, el qual, capturat per mitjà d'un telèfon mòbil tipus Smartphone o similar de pantalla tàctil, permet veure vídeos i imatges antigues de cada lloc d'interès i una explicació històrica farcida d’anècdotes i curiositats. Per a què pugui ser entenedor per a tothom, fins i tot per al turisme, els vídeos estan subtitulats en diferents llengües.


Els 21 elements que incorporen faristols amb codi QR són: l'estàtua de la República, l'Ateneu Popular de 9 Barris, Torre Llobeta, Can Basté, parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina, Ca n'Artés, Can Valent, l'aqüeducte del parc Central de Nou Barris, la Casa de l'Aigua, el cementiri de Sant Andreu, l'Hospital Mental de la Santa Creu, l'església del Mental, el castell de Torre Baró, el passatge de l'Esperança, el barri de Can Peguera, la creu de la Trinitat Nova, el refugi antiaeri de Can Peguera, el Rec Comtal i l'aqüeducte de Ciutat Meridiana. Possiblement, en una segona fase, el projecte s'ampliarà a d'altres elements representatius de Nou Barris.

Relligant Nou Barris deu el seu nom en homenatge al nostre company de l'Arxiu desaparegut tot just ara fa deu anys, en Francesc Pujol Martínez, autor del llibre del mateix nom i l'historiador més important i destacat del districte, que una dècada després veu com el seu llegat ha evolucionat envers les noves tecnologies a través dels qui han decidit heretar la seva passió per la recuperació de la memòria històrica local de Nou Barris. Aquest projecte pren exemple de la seva persona personifica la seva frase "Fem cultura als barris".

Si voleu saber més sobre el Relligant Nou Barris, cliqueu a la icona de la columna dreta del blog i accedireu directament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada