dilluns, 2 de juny del 2014

EL JOC DE NOU BARRIS, per Joscar

Una tècnica decorativa


És una tècnica de dibuix que consisteix a fer incisions sobre el cos de l'objecte o paret, a la part superficial, de manera que quedi al descobert la capa inferior.

És una tècnica molt antiga que utilitzaven ja les civilitzacions del IV mil•lenni aC. Els romans van usar-la també amb dibuixos senzills. A Catalunya esdevingué una tècnica recurrent en l'arquitectura noucentista que decorava façanes de palauets, granges, masies, cases de gent benestant, etc.

Encara podem admirar alguna façana així, decorada als nostres barris. La de la fotografia pertany a la granja de la Santa Creu, però igualment hauríem pogut posar una imatge de Can Basté o de la casa del rellotge, al passatge del Doctor Pi i Molist.

Com es diu aquesta tècnica?


a)      Serigrafia

b)      Gotelé

c)      Esgrafiat

d)      Trencadís


La resposta correcta a la pregunta de la setmana passada era la:
a) Carrer de la Guineueta, costat mar (i sembla que no hi a mes xurreries que les tres esmentades).

Recordem que, per contestar cal prémer sobre la paraula "Cap comentari" o bé "Comentaris": s'obrirà una finestra on hi podreu deixar la vostra resposta.
També us anunciem que a partir del proper dimarts 3 de juny quedarà exposada al vestíbul de l'Espai Via Favència una selecció de plafons amb preguntes del Joc, ja publicades al blog. Convidarem a venir al Joscar i podreu jugar i comentar-li les vostres respostes.

1 comentari: