dimarts, 19 de maig del 2015

Alumnes del CEIP Mestre Morera visiten l'Arxiu


El passat dilluns dia 18 pel matí van venir a visitar el local de l'Arxiu una quinzena d'alumnes de 6é de primària procedents del CEIP Mestre Morera, del barri de Ciutat Meridiana, acompanyats dels seus mestres Lluís Albert Mateu i Margarita Martin. De fet, el passat 4 de març altres alumnes de la mateixa escola ja ens havien visitat.
Hi van ser presents els nostres companys i col·laboradors Arnaldo Gil i Josep Maria Babí, els quals es van encarregar de fer les explicacions pertinents. També va col·laborar l'Antonio Silva, que ostenta el número 1 de soci de l'entitat.


Els nens i nenes, malgrat que eren del mateix curs, van acabar formant dos grups. L'un, interessat a conèixer històries de la Guerra Civil, va escoltar les explicacions del Josep Maria Babí sobre l'ocupació del castell de Torre Baró per soldats republicans i la seva conversió en punt de vigilància, l'abatiment de l'avió Savoya-Marchetti SM81 en terrenys de l'actual Ciutat Meridiana, i el camp de concentració dels voltants del castell habilitat pel bàndol nacional. L'altre grup, a càrrec de l'Arnaldo Gil, va escoltar la història de les tres Torres del Baró que van existir a Nou Barris, de manera que van aprendre per primera vegada que abans de l'actual castell ja n'havien existit dues de més antigues. Per amenitzar les xerrades, se'ls van mostrar fotos antigues, es va passar un PowerPoint que ajudés a entendre millor tot allò que se'ls hi explicava, i per acabar d'arrodonir es va projectar la pel·lícula "La vertadera història de Torre Baró".


També van fer una visita general a les instal·lacions per donar-los-hi a conèixer qui som i a què ens dediquem. Els dos mestres acompanyants, al veure el fons documental que disposem, van entendre que molts dels llibres de col·lecció local de la nostra biblioteca són de gran interès i que l'escola els hauria d'adquirir.
D'altra banda, l'Arnaldo Gil els hi va fer una divertida xerrada sobre l'evolució de la fotografia i de les càmeres fotogràfiques, tot mostrant-los-hi diferents models d'aparells, des de les analògiques fins les modernes digitals, mòbils i iPads.


Al final de la visita, als alumnes van ser obsequiats tots i cadascun d'ells amb caramels i amb un plànol turístic de Nou Barris. L'experiència va resultar molt gratificant i enriquidora per a tothom. Per això, aprofitem l'ocasió per agrair una vegada més al CEIP Mestre Morera la seva participació, doncs així s'estableix un important pont entre la nostra entitat i les escoles, que és un vincle entre la memòria històrica i el patrimoni de Nou Barris i el món educatiu. La pedagogia i la cultura és el què ens lliga.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada