dimecres, 10 de juny del 2015

Aquest dijous, unes "Històries de Cafè" amb la Maria Antònia Canals



Sota el títol UN SOMNI ALS SUBURBIS el dijous dia 11 a les 19:00h. a la seu de l'Arxiu farem unes noves Històries de Cafè que tindran com a convidada especial a la Maria Antònia Canals. Si voleu que us fem cinc cèntims sobre qui és aquesta dona, us podem dir d'entrada que ha estat una gran pedagoga i que va fundar al barri de Verdum l'escola Ton i Guida.

De família de mestres que li inculcaren els mètodes de Maria Montessori, es va gradura en magisteri el 1950 i es llicencià en ciències exactes a la Universitat de Barcelona el 1953. Va exercir de mestra a l'escola Talitha, essent una de les fundadores de l'Associació de Mestres Rosa Sensat. També ha treballat en la formació de mestres a la Universitat Autònoma de Barcelona i a les universitats de Vic i de Girona.

És autora de nombroses publicacions sobre l'ensenyament de les matemàtiques, essent molt notable la seva influència en els grups de mestres Almosta i Perímetre. Ha rebut la Medalla al Mèrit en el Treball el 1986, el Premi Mestres 68 el 1994 i la Creu de Sant Jordi el 2006. Un centre de formació de mestres al Nepal porta el seu nom. El 2007 va rebre el premi Gonzalo Sánchez Vázquez del Ministerio de Educación.

Si us interessa saber més sobre aquesta dona, voleu escoltar la seva experiència pedagògia al Ton i Guida de Verdum i voleu també participar aportant la vostra experiència personal, no hi falteu a la cita. Us hi esperem!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada