dilluns, 30 de novembre del 2015

Mostra de pintura de la Mercedes Hidalgo a la Biblioteca de les Roquetes


El passat dimarts dia 24 de novembre la nostra companya i col·laboradora Mercedes Hidalgo Rebollo va presentar una exposició de les seves obres pictòriques a la Biblioteca de les Roquetes. L'acte va començar a les 12:30h. del migdia amb l'assistència d'una cinquantena de persones. Per part de la nostra entitat van venir la Núria Climent, la Carmen Ríos, l'Antonio Pascual, el Ginés Cuesta i el Josep Maria Babí.
La Mercedes, que va estar acompanyada també del seu marit, fills i néts, va explicar que l'exposició era el resultat de 18 anys de treball des que va començar com a artista amateur fins a descobrir en el color una font d'inspiració per a expressar els seus sentiments. El seu objectiu no és vendre cap d'aquestes obres perquè són una part seva de la qual no se'n vol desprendre però sí que vol compartir aquest esclat de color. Prosseguí explicant que els seus quadres són en realitat com les petjades que la vida li ha deixat: les vivències de la seva infantesa a Madrid, la joventut a Barcelona i també a l'Àfrica, un continent que ha marcat l'obra de l'artista i de la seva vida personal. A mode de curiositat, ella és casada amb un home africà de Guinea Equatorial que als 7 anys d'edat va venir a Barcelona. El fet de sentir-se en part africana ha estat el motiu del nom de l'exposició: Kotobítyo, que en llengua guineana vol dir petjada.


L'exposició inclou també quadres més introspectius de l'artista, en aquest cas els basats en la tècnica del color per a expressar sentiments. La tècnica comença amb diferents taques de diferents tonalitats, i aleshores crees a partir del què et suggereixen les taques i les formes. La mostra es completa amb pintures sobre seda i altres formats com làmines o contes il·lustrats. Una professora de pintura catalana resident a Suïssa i amiga de la Mercedes va investir a la nostra estimada artista amb un birret simbòlic al a mode de doctorat pels seus 18 anys d’aprenentatge pictòric. Quan li van imposar el birret també li van fer entrega d’un (també simbòlic) diploma. Al final, ella i la professora van ser obsequiades amb sengles rams de flors. La cloenda, amb un pica-pica i cava destapat i servit pel nostre company Antonio es convertí en una mena de comunió espiritual, amb llums apagades i meditació mentre un music cantava una suau cançó acompanyat a la guitarra. Aquesta retrospectiva tan personal es podrà veure a la Biblioteca de les Roquetes fins al 18 de desembre.


Fotos: Carmen Ríos, Ginés Cuesta i Josep Maria Babí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada