dimecres, 23 de desembre del 2015

Presentat el nou número de la revista "L'Arxiu" i comiat de Nadal


El passat dimarts dia 22 a les 19:00h. va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència la presentació del número 69 de la revista "L'Arxiu", corresponent al segon semestre d'aquest any. L'acte va comptar amb l'assistència d'una trentena de persones, i va ser presentat pel nostre company i col·laborador Jordi Sànchez Ruiz, que recentment ha estat nomenat president de l'entitat.
Sota un ambient, podríem dir, força familiar, va explicar el contingut d'aquest nou exemplar, de 48 pàgines. La portada fa referència el què serà el proper curs 2016, el qual estarà dedicat als socis i sòcies. I per il·lustrar-la res millor que una entranyable imatge de la Neus, la sòcia més jove de l'Arxiu. Pel que fa a la seva estructura, no falten els apartats "L'Arxiu en acció" (sobre les activitats efectuades durant els darrers sis mesos d'enguany), "Barris" (sobre carrers, patrimoni, història, locals i espais emblemàtics), "Rutes per Collserola" (com sempre, descobrint la muntanya), "In memoriam" (recordant personatges de Nou Barris recentment desapareguts), "Persones" (sobre personatges que han fet història als barris del districte), "El racó del soci" (relatiu a fets comesos o a articles escrits per part dels socis i sòcies de l'Arxiu) i "Llibres. Col·leccio local" (amb les darreres novetats relatives a publicacions sobre Nou Barris).


Pel que fa a la contraportada, l'Assessoria Via Júlia ha col·laborat una vegada més amb el seu tradicional anunci publicitari, que té connotacions nadalenques.
En aquest número han col·laborat en la redacció d'articles el Ricard Fernández, el Josep Maria Babí, el Jordi Sànchez, la Roser Solà, el Roberto Lahuerta, el Joan Catafal, l'Alberto Sanagustín, l'Agustí Giralt, la Marta Grau, l'Arnaldo Gil, el Pere Cànoves i el Manel Orós.
Després de presentar la revista, el públic assistent va tenir l'ocasió de fer preguntes o comentaris. Acabat l'acte, la darrera activitat de l'any, es va fer el comiat de l'any dedicat a l'Institut Mental de la santa Creu, tot desitjant bones festes a tothom i que el proper 2016 sigui encara millor. La cloenda la va fer el nostre company i col·laborador Ricard Fernández, tot fent referència a què la revista continua essent la publicació més important de l'Arxiu malgrat l'aparició de nous canals tecnològics com el blog o el grup de Facebook, que actualment és una de les publicacions encara vigents més antigues de Nou Barris, i que qualsevol persona pot animar-se a escriure un article per la importància de la seva aportació.


Finalment, el públic assistent va tenir ocasió d'adquirir el nou exemplar de la revista (gratuïta per als socis i sòcies), així com les darreres publicacions a la venda que es van mostrar per a l'ocasió. A l'acabar, les persones que col·laboren assíduament a l'Arxiu van fer el seu tradicional sopar de Nadal al bar "El rincón de Carlos", on es va gaudir d'una bona estança i, naturalment, d'unes bones tapes que nosaltres us recomanem.
L'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris tanca per vacances de Nadal, però a partir del proper dijous dia 7 de gener del 2016 tornarem a obrir al públic. Abans, però, i com ja és tradició, publicarem en aquest blog els clàssics Missatge de Nadal i Missatge d'Any Nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada