dijous, 5 de maig del 2016

L'Arxiu participa al RECERCAT 2016


Del 29 d'abril a l'1 de maig es va celebrar una nova edició del RECERCAT. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana. Enguany li ha tocat el torn a la ciutat de Vic, capital de la comarca d'Osona que ha estat declarada Capital de la Cultura Catalana 2016. El Recercat ha esdevingut la diada de referència del món dels centres d’estudis com a punt de trobada anual i com a espai de projecció respecte a la ciutadania. Organitzat per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), té com a principals objectius: donar a conèixer a la resta de la societat civil l’activitat dels centres, instituts d’estudis i altres entitats culturals; facilitar l’accés a les publicacions dels centres; fomentar la comunicació i el contacte entre els centres dels diferents territoris de parla catalana; reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de parla catalana; i reconèixer la trajectòria d’una persona vinculada al món dels centres d’estudis a través d’uns premis.


Amb les seves consecutives edicions, el RECERCAT s’ha convertit en el lloc de referència on trobar tota la recerca que s’està realitzant dins l’àmbit local i comarcal, en una diada per a la comunicació entre els centres dels diferents espais territorials de parla catalana i pel reconeixement a la important tasca que des de fa molts anys aquest teixit associatiu ha fet com a dinamitzador del territori.
I una vegada més l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris no ha faltat a la cita. Els nostres companys i col·laboradors Arnaldo Gil, Jordi Sànchez, Marta Grau, Josep Maria Babí i Jesús Aguilar han estat els qui han participat voluntàriament en la jornada d'aquest 2016.


Aquest any s'ha tornat a muntar la seva tradicional parada expositiva en la carpa que acollia l'espai d'audiovisuals, per tal de donar a conèixer al públic assistent els objectius de la nostra entitat així com les darreres publicacions que tant èxit de vendes han tingut en la darrera diada de Sant Jordi. No han faltat per descomptat les visites a la fira, a les exposicions i a les rutes guiades, a més de l'assistència a conferències, presentacions i lliurament de premis. Per descomptat, ha hagut contacte amb persones d'altres entitats, motiu pel qual s'han pogut intercanviar experiències força enriquidores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada