divendres, 6 de maig del 2016

L'Arxiu grava per al programa "Latituds" del Canal 33


El passat dimecres dia 4 de maig la nostra entitat ha participat en la gravació d'unes escenes que aniran al programa "Latituds" que s'emet al Canal 33 de TVC. Per als qui ho desconeguin, l'esmentat programa pretén donar visibilitat als qui impulsen solucions a la pobresa, les injustícies, les guerres i la sostenibilitat. Cada capítol tracta sobre un tema concret, amb els protagonistes dels projectes sobre el terreny que expliquen quins problemes tenen i què fan per superar-los. Especialistes de prestigi complementen la visió global del problema i de les possibles solucions. A més, vol fomentar la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat i el món, mostrant processos de desenvolupament, de comunitats concretes. Segueix amb especial atenció els projectes de les ONG's i de les entitats socials.


El programa gravat a l'Arxiu estarà dedicat al barri de les Roquetes, als seus orígens i desenvolupament. La gravada a la nostra entitat ha tingut la col·laboració de l'Amparo, l'Esperança i la Yoyi. El nostre company i col·laborador Josep Maria Babí ha procedit a fer una presentació amb PowerPoint d'imatges de l'època corresponents a les grans accions veïnals: clavegueram, planta asfàltica i segrest d'autobusos a Torre Baró, entre d'altres esdeveniments. Posteriorment es van enviar als tècnics de TVC unes imatges de l'Olimpíada Popular de 1973, per completar.
S'ha enregistrat una conversa entre els quatre participants sobre els fets succeïts i després s'han filmat unes imatges de les nostres Noies del Dimecres treballant.


Aquest programa prèviament havia gravat a l'Ateneu Popular de 9 Barris, a l'A.VV. de les Roquetes, al Casal de Joves de Roquetes, al Centre Cultural Ton i Guida i al Pla Comunitari de Roquetes.
L'Arxiu ha facilitat una col·lecció d'imatges de les èpoques esmentades per il·lustrar el programa. S'emetrà el proper mes d'octubre i ens facilitaran una copia en DVD, a més de fer constar als crèdits l'agraïment a l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris per la seva col·laboració. El realitzador i tècnic de so ha estat en Jordi Vilardell i el càmera en Joan Porredon, als qui volem agrair tant el seu entusiasme com la seva professionalitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada