divendres, 23 de desembre del 2016

Presentació del número 71 de la revista "L'Arxiu" i comiat de Nadal


El passat dijous dia 22 a les 19:00h. va tenir lloc a la seu de la nostra entitat la presentació del número 71 de la revista "L'Arxiu", corresponent al segon semestre d'aquest any 2016. L'acte va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones, i va ser presentat pel nostre company i col·laborador Ricard Fernández Valentí.
Sota un ambient, podríem dir, força familiar, va explicar el contingut d'aquest nou exemplar, de 48 pàgines. La portada, més informal i propera, fa referència a la recuperació d'elements patrimonials del districte de Nou Barris, un dels objectius fonamentals que cada any ens marquem. Pel que fa a la seva estructura, no falten els apartats "Des de l'Arxiu Històric" (amb l'editorial, on es fa balança del darrer semestre i previsions per al 2017), "L'Arxiu en acció" (sobre les persones que ens han visitat i les activitats efectuades durant els darrers sis mesos d'enguany), "Barris" (sobre carrers, fets històrics i espais emblemàtics), "Patrimoni" (un breu alertant sobre la situació de la masia de Can Valent), "Rutes per Collserola" (com sempre, descobrint la muntanya i aquesta vegada reivindicant la seva preservació), "In memoriam" (recordant personatges de Nou Barris recentment desapareguts), "Persones de Nou Barris" (sobre personatges que han fet història als barris del districte), i "El racó del soci i de la sòcia" (articles escrits per part dels socis i sòcies de l'Arxiu). Pel que fa a la contraportada, l'Assessoria Via Júlia ha col·laborat una vegada més amb el seu tradicional anunci publicitari, que té connotacions nadalenques.


En aquest número han col·laborat en la redacció d'articles el Josep Maria Babí, el Carles Comas, la Guadalupe Feria, el Ricard Fernández, l'Arnaldo Gil, l'Agustí Giralt, la Marta Grau, la Ruth Hernández, el Jordi Sànchez, la Roser Solà i el Miguel Ángel Valero. La maquetació de la revista ha anat a càrrec de l'Arnaldo Gil i la correcció lingüística gràcies a la Montse Argente. 
Després de presentar la revista, el públic va tenir l'ocasió de fer preguntes o comentaris, dels quals van tenir unes paraules l'Arnaldo Gil, el Josep Maria Babí i el Carles Comas. Finalment, els assistents a l'acte van tenir ocasió d'adquirir el nou exemplar de la revista, que és gratuïta per als socis i sòcies de la nostra entitat.
Us volem recordar que els socis/es de l'Arxiu que no hagin assistit a la presentació rebran gratuïtament per correu el nou exemplar de la revista, i per als qui no siguin socis/es de l'entitat i vulguin igualment adquirir un exemplar, ho podran fer a partir del proper dimarts 10 de gener de 2017 a la nostra seu de Via Favència 288A tot abonant el preu de venda al públic de 2 euros. Si esteu interessats a adquirir algun exemplar més antic de la revista "L'Arxiu" podeu consultar la disponibilitat de números al nostre BLOG clicant a la imatge de la columna de la dreta on diu "REVISTES a la venda a l'Arxiu".


A l'acabar l'acte, tot desitjant bones festes als assistents, les persones que col·laboren assíduament a l'Arxiu van fer el seu tradicional sopar de Nadal al bar "El rincón de Carlos", on es va gaudir d'una bona estança i, naturalment, d'unes bones tapes que nosaltres us recomanem.
L'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris tanca per vacances de Nadal, però a partir del proper dimarts dia 10 de gener del 2017 tornarem a obrir al públic. Abans, però, i com ja és tradició, publicarem en aquest blog el clàssic Missatge de Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada