dissabte, 20 de maig del 2017

Segona presentació d'èxit del llibre "Nou Barris desaparegut" al C.C. "Els Propis"


El passat dijous dia 18 va tenir lloc a les 19.00 h al Centre Cultural "Els Propis" la segona presentació pública del llibre "Nou Barris desaparegut". Recordem una vegada més que ha estat editat per Efadós i escrit pels nostres companys Marta Grau i Serrat i Jordi Sànchez i Ruiz. L'acte, que va comptar amb una cinquantena de persones, va estar presentat per la Roser Solà i el Jordi Sànchez com a autor del llibre. La Marta Grau, per raons de salut però afortunadament en procés de recuperació, no va poder assistir. La Roser Solà, sòcia de la nostra entitat, antiga professora a Nou Barris i autora del llibre "L'ensenyament a Nou Barris. 1933-1990" presentat el passat 4 d'abril, va donar la benvinguda als assistents, tot fent una valoració de les imatges del llibre i destacant la importància de recuperar aquest fons antic que tant contribueix a explicar el passat dels barris del districte.


Després va prendre la paraula el Jordi Sànchez, que va fer els seus parlaments amb l'ajut d’un PowerPoint explicatiu tot fent un recorregut per cada barri del districte més la Trinitat Vella mostrant una fotografia antiga representativa. Cadascuna de les imatges tenien un to reivindicatiu en el sentit de demanar la defensa i la protecció de determinats elements patrimonials. Com a coautor del llibre va explicar que el treball ha estat una realitat gràcies a l’existència de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, del qual va destacar que gràcies a les persones que hi col·laboren es fa molta feina i el fan realitat. Va veure el llibre com una continuació de “L’abans a Nou Barris”.


També va explicar que per a elaborar aquest llibre es va prendre un punt del districte des del qual es feia un passeig per tots els barris. El treball presenta com ha canviat Nou Barris, un Nou Barris en blanc i negre que encara molts recorden, un recorregut per part de l’antic poble de Sant Andreu de Palomar que inclou el barri de la Trinitat Vella pel seu passat comú amb els anomenats “9 Barris”. Com a novetat, va destacar que s’han afegit aspectes històrics que no hi eren a “L’abans de Nou Barris”, fruit de la recerca i la investigació més recent. Va valorar la tasca de digitalització que desenvolupa l’editorial Efadós, la qual cosa és d’agrair.


Acabats els parlaments, es va passar el torn de paraula al públic assistent. Acabat l’acte, els qui ho van desitjar van comprar un exemplar del llibre a la taula habilitada per la nostra entitat, feina que va atendre el nostre company Josep Maria Babí. El llibre, el número 21 de la col·lecció “Catalunya Desapareguda”, és de petit format i tapa dura, de 184 pàgines i unes 180 fotografies del territori de l’actual Nou Barris abans del 1984, any de creació oficial del districte, més el barri de la Trinitat Vella. A més de l’Ajuntament de Barcelona, consta com a col·laboradora la nostra entitat.


Per a qui estigui interessat a adquirir un exemplar, a més de trobar-lo a les principals llibreries de Barcelona i de Nou Barris, també el podreu comprar al nostre local de Via Favència nº288A els dimarts i els dijous, de 18.00 h a 20.00 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada