dilluns, 27 de novembre del 2017

L'Arxiu rep la visita de la Fernanda, la Clara i el Xavi, periodistes del nou llibre d'AGBAR "Memòries del Districte"


El passat dimecres dia 22 van venir a visitar-nos a la seu de l'entitat les periodistes Fernanda Adán i Clara Roig, juntament amb el fotògraf Xavier Rovira. El motiu tingué a veure amb el projecte d'un llibre d'entrevistes a gent destacada de Nou Barris que totes tres persones estan elaborant. Per aquest motiu s'han posat en contacte amb diverses associacions i entitats del districte. I com era d'esperar, el torn li va arribar a l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, amb la qual cosa totes dues noies, molt professionals i molt cordials, van procedir a fer una entrevista a la majoria dels qui col·laborem assíduament.
El llibre formarà part d'una col·lecció de 10 volums que portaran per nom "Memòries del Districte", cadascun d'ells dedicat a un districte de Barcelona. L'edició va a càrrec d'Aigües de Barcelona (AGBAR), la qual, amb motiu del 150è aniversari de la seva fundació, ha decidit elaborar aquest interessant recull de les vivències de la seva ciutadania més emblemàtica i popular.


Cada volum constarà de 100 testimonis i dos padrins. La idea es basa en fer una història de Barcelona mitjançant la mirada pròpia de la seva gent, es definitiva, veïns i veïnes que, amb la seva empenta i vivències, han anat modulant la “seva” Barcelona des dels seus respectius barris. De moment ja s'han presentat els volums corresponents als districtes de Les Corts, Gràcia i Sant Martí. Ben aviat sortirà el d'Horta-Guinardó i es preveu que el de Nou Barris es publiqui durant el proper mes de gener del 2018. També ho farà el gener de l'any vinent el volum de Sants-Montjuïc, per al febrer següent Ciutat Vella i Sant Andreu, i per al mes de març els districtes de L'Eixample i Sarrià-Sant Gervasi.
Si voleu trobar més informació al respecte d'aquesta nova col·lecció, podeu consultar la pàgina web www.memoriesdeldistricte.com, on trobareu online i descarregables en format pdf els llibres publicats corresponents als districtes LES CORTS, GRÀCIA i SANT MARTÍ (només cal que cliqueu sobre el nom de cada districte per obrir el document pdf).

1 comentari:

  1. Estic molt contenta de formar part d'aquest projecte, gràcies a l'Arxiu que va proposar-me he pogut explicar les meves vivencies en el meu barri, la meva modesta implicació.Gràcies a la Fernanda, la Clara i en Xavi per fer-ho tot més fàcil.

    ResponElimina