dijous, 9 de maig del 2019

L'Arxiu torna a fer presència a "La Cultura va de Festa"


El passat diumenge dia 5 d'aquest mes l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris ha estat present una vegada més present al parc de la Guineueta participant a "La Cultura va de Festa", que enguany ja ha arribat a la 39a edició. Les nombroses associacions i entitats culturals, veïnals, socials, artístiques, solidàries, cíviques i esportives del districte de Nou Barris, es van congregar per a fer les seves tradicionals mostres, exposicions i activitats lúdiques. Afortunadament el bon temps va acompanyar i va possibilitar la realització de tot un seguit d'actes festius relacionats amb la defensa de la diversitat. Una cercavila, espectacles d'animació, un dinar popular, tallers, balls, concerts, havaneres i un vermut van ser algunes de les activitats celebrades i obertes a tothom en els tres espais del parc: la part inferior amb activitats relacionades amb la solidaritat; la part central per a les entitats, el circ i els actes; i la part superior especialment pensada per al públic infantil i familiar.


Com és costum, la nostra entitat ha col·locat la seva clàssica carpa informativa, enguany fent homenatge a la memòria de la Juana Lobo i del Rafael Juncadella, dos activistes socials que destacaren per la seva magnífica feina i el llegat que han deixat, a més d’haver estat socis de l’entitat. Precisament a les 13.30 h es va fer referència a tots dos personatges després del pregó oficial que aquest any ha anat a càrrec de l’Agrupament Escolta Trini Nova. En paraules de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, la Juana Lobo va ser “una dona que va destacar per les seves innovacions pedagògiques i per la seva capacitat de vincular el veïnat de Nou Barris amb les entitats culturals dels barris”.


Hi van ser presents els nostres companys i companyes Arnaldo Gil, Josep Maria Babí, Antonio Silva, Joan Termes, Maria Lluïsa Serralta, Lourdes Ferrando, Carmen Ríos, Pilar Escamilla i Eugènia Álvarez. L'ocasió es va aprofitar per posar a la venda les nostres publicacions, principalment els llibres de la Col·lecció Favència, la revista semestral "L'Arxiu", els monogràfics i els butlletins "Petit Arxiu", doncs una vegada més han cridat l'atenció de les persones que van passar encuriosides pel nostre estand, atretes pel seu interès per conèixer la memòria històrica dels barris del districte. Precisament la novetat d'enguany ha estat el Petit Arxiu especial dedicat a la Juana Lobo, que serveix per donar a conèixer qui va ser aquesta dona i quines foren les seves aportacions.


Fotos: Pilar Escamilla i Josep Maria Babí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada