dissabte, 4 de maig del 2019

Visita a l'Arxiu de la Fuentsanta i l'Olga, les bibliotecàries de la Biblioteca del Pavelló de la República


El dijous dia 2 d'aquest mes a les 18.00 h varem tenir la visita a la seu de l'Arxiu (Espai Via Favència) de la Fuensanta Marmolejo i l'Olga Giralt, les bibliotecàries del Pavelló de la República, al barri de la Clota. Cal recordar que el 24 d'octubre del passat any ens van convidar a una visita guiada (veure article clicant AQUÍ), i ara han estat elles les qui han vingut a conèixer les nostres instal·lacions i la feina que desenvolupem.
Les companyes Montse Argente i Carmen Rios foren les encarregades de mostrar les diferents seccions de l'entitat, el fons documental i d'explicar breument la història de l'Arxiu, què fem i quines activitats oferim per difondre la memòria històrica i defensar el patrimoni. També van estar presents els companys Arnaldo Gil, Josep Maria Babí i Jesús Aguilar. 
Ambdues convidades, tot i reconèixer les lògiques diferencies entre una instal·lació professional i un espai portat per gent voluntària van lloar la nostra feina, fins i tot entrant en una discussió tècnica sobre la conservació dels arxius analògics i digitals.


Acabada la visita ens van regalar uns documents i fulletons destinats a donar a conèixer la biblioteca i el Pavelló (que depèn de la Universitat de Barcelona) i bosses personalitzades. Nosaltres, a canvi, les varem obsequiar amb un lot de llibres de la "Col·lecció Favència" i altres publicacions de l'Arxiu, les quals es donaran entrada a la seva biblioteca per a la seva consulta pública. Finalment, es va fer un petit pica-pica a la mateixa sala de consulta, amb la qual cosa la sobretaula es va perllongar més enllà de les vuit del vespre. Tant la Fuensanta com l'Olga van marxar molt satisfetes, alhora sorpreses del potencial de l'entitat pel volum de fons documental emmagatzemat i la capacitat de difusió i repersusió més enllà de Nou Barris. La visita servirà per intercanviar i compartir noves experiències enriquidores, així com obrir la porta a possibles col·laboracions conjuntes.


Fotos: Josep Maria Babí i Olga Giralt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada