dimecres, 2 de febrer del 2022

L'Arxiu inaugura una exposició de cartells i dibuixos del dibuixant Zeju


El passat dijous dia 27 de gener a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la inauguració de l'exposició "Cartells i dibuixos del Zeju". L'acte, que va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones, va estar presentat pel company José María Medina i per l'autor dels dibuixos que conformen la mostra, el Miguel Ángel Cejudo, més conegut com a Zeju.
El José María Medina va donar la benvinguda a tothom. Va explicar que el Zeju porta molts anys col·laborant a Nou Barris en l'elaboració de cartells, revistes, samarretas i fanzines, entre d'altres coses. Aleshores es va decidir de fer-li una exposició perquè al considerar que, per la seva trajectòria i les seves qualitats artístiques, s'ho mereixia. Aprofitant l'ocasió, va fer una menció especial en record del Juanito Garrafa, recentment desaparegut, i va comentant que tota la gent que col·labora fent coses per Nou Barris mereix una menció especial de reconeixement per la seva feina.


Seguidament el torn de paraula va passar a mans del Zeju, el qual va agrair a tothom la seva dedicació i el muntatge de l'exposició. Bàsicament va aprofitar per fer un breu repàs a la seva trajectòria, explicant d'ón li ve l'afició. Ell s'inicià al dibuix des de ben petit, però aleshores no donava importància als seus dibuixos. De fet, va estudiar EGB al Ton i Guida, lloc on va descobrir la seva passió pel dibuix, il·lustrant la revista de l'escola. També va explicar que, a nivell professional, en realitat treballa de delineant, professió que va aprendre a l'IFP Guineueta, lloc on també dibuixava per a la revista de l'AMPA. Allà va guanyar un concurs de dibuix. Quan va fer el servei militar també feia dibuixos, i va ser llavors quan el van batejar amb el nom de Zeju. A partir del 1987 va col·laborar dibuixant a Radio Línea IV i, fins i tot, al Saló del Còmic Internacional de Barcelona. Va participar en diversos concursos de dibuix, quedant fins i tot finalista i guanyant premis. Al vincular-se amb el Casal de Barri de la Prosperitat, va arribar a fer un taller de dibuix juntament amb en Carlos Azagra, del qual va comentar que el té com a referent. A més de dibuixar, també es dedica a relats literaris, dels quals ha rebut reconeixements.


Per cloure l'acte va parlar el company Arnaldo Gil, el qual va explicar que la idea de muntar una exposició dels seus dibuixos va ser una suggerència del company José María Medina, el qual ho va veure força oportú i interessant. A tot això, va remarcar que, de pas, el muntatge serveix per conèixer el material de l'Arxiu, alhora que és un exemple de la voluntat de donar cabuda a aquells artistes que no han pogut exposar en altres indrets, rebent aquí una oportunitat.
L'acte va acabar amb un fort aplaudiment i amb una visita del públic assistent a la mostra. L'exposició, que romandrà visitable fins el proper dijous dia 24 d'aquest mes de febrer, és gratuïta i oberta a tot el públic en general. Per fer visites guiades cal fer reserva prèvia al correu electrònic arxiuhistoric@yahoo.es. 

Fotos: Pilar Escamilla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada