dissabte, 28 d’octubre del 2023

Projectat el curtmetratge "En el círculo" i col·loqui al Centre Cultural Ton i Guida


El passat dijous dia 19 d'octubre a les 18.00 h va tenir lloc al Centre Cultural Ton i Guida, al barri de les Roquetes, la projecció del curtmetratge titulat "En el círculo", realitzat fa força anys per persones usuàries del Centre de Reinserció Comunitària Pi i Molist. L'acte va estar organitzat pel Centre Ton i Guida i per l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, concretament des del Memorial del mental, a càrrec de la companya i antiga treballadora de l'Institut Mental de la Santa Creu, Mercedes Hidalgo. Van poder acompanyar-nos dos dels directors: el Roi Guitian, vingut expressament de Galicia, a més de l'Olga Montaña, vinguda expressament de Mallorca. També van fer presència tres dels artistes i realitzadors: el Raúl Blanco, l'Antonio Cañas i l'Oscar Moya. Al costat de la Coordinadora del taller també hi havia la Judit Farré.
Després de la projecció del documental es va fer un col·loqui amb el qual es van compartir interessants experiències personals. Es va seguir amb atenció el procés d'aprenentatge, el desenvolupament dels curts que es van realitzar, la projecció d'un "Terror a l'escola", així com les vivències i les reflexions de l'Oscar, el Raúl, l'Antonio i l'Enrique sobre com vivien els trastorns mentals, en què consisteixen i com els han anat superant.
L'activitat va ésser, en definitiva, un acte emocionant i enriquidor, tant pels testimonis com pels anys que feia que no hi havia contacte. La sala estava plena amb força públic molt interessat. També la Dolors Òdena ens va parlar de la seva tasca a Radio Nikosia, de Salut Mental, de quan amb l'assistent social Montserrat Soler, que ens acompanyava, i el doctor Clusa, van tirar tots dos endavant l'Associació de Malalts Mentals.
En acabar dues persones del públic es van acostar per agrair de tot cor que es compartissin els testimonis directes. Com sempre es va riure, es van emocionar, van reflexionar i va finalitzar amb la possibilitat de desenvolupar un nou curtmetratge i poder col·laborar en aquest centre de Formació d'Adults.

HO ESPEREM!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada