dissabte, 19 de febrer del 2011

La nostra benvinguda


El Centre d’Estudis Populars i Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris té el plaer de brindar-vos amb aquest nou blog, una assignatura pendent que ara ja és una realitat. Gràcies a l’accés a les noves tecnologies, podrem oferir-vos un servei i una informació permanent d’una qualitat notablement superior a la què us havíem ofert fins ara. Això ens ajudarà a expandir-nos com a entitat perquè arribarem a molta més gent i com una xarxa que creix indefinidament ens podran conèixer moltes persones que encara no ens han descobert.
El nostre blog funcionarà com a tal perquè periòdicament, en la mesura de les nostres possibilitats i del nostre temps, el farem treballar de valent i l’anirem renovant quan sigui necessari. Però també aquest blog funcionarà com si es tractés d’una pàgina web, ja que conté tota la informació indispensable que us ajudarà a conèixer el nostre arxiu per dins. Aneu a cercar per totes i cadascuna de les pestanyes i trobareu la informació necessària que us caldrà saber. Molta d’aquesta, però, encara és provisional fins a la redacció dels textos definitius i encara manquen fotografies i altres il·lustracions. Però tot arribarà de mica en mica. Ara, l’important és que el blog ja funciona i té cara i ulls.
D’altra banda, us volem comentar que el nostre nou local de l’Espai Via Favència ja funciona amb normalitat i, per tant, és obert al servei de consulta, a les visites i al públic en general en el nostre horari de dimarts i dijous de 18:00h a 20:00h. Així que, qui vulgui, que no ho dubti i ens vingui a veure. L’accés tant en cotxe com en transport públic és més fàcil i l’edifici es troba enmig d’un espai urbà i completament integrat al seu entorn. El nostre arxiu no és pas com els altres sinó que és popular i, per tant, hi trobareu un ambient familiar i acollidor que us farà sentir ben còmodes. A més de nosaltres, a l’Espai Via Favència també hi conviuen com a veïns i amics les entitats Nou Barris Televisió i 9 Barris Acull.


Gràcies al nou local, que multiplica en superfície als anteriors, el nostre fons documental podrà expandir-se notablement durant els propers anys sense patir col·lapses d’espai. A més, les condicions de conservació seran força més òptimes i això garantirà que el material no es malmeti amb el pas del temps. La nova distribució del material també ens permetrà accedir de manera més còmoda i ràpida.
El nou local també ens permetrà als qui col·laborem assíduament la possibilitat de treballar amb més espai, més comoditat i més seguretat, tot accedint a les noves tecnologies informàtiques que tant necessitàvem i que ens ajudarà a fer moltes gestions sense haver de moure’ns del lloc. De cara a desenvolupar les nostres activitats, com xerrades, conferències, seminaris, exposicions i projeccions, disposem d’un espai central i d’una sala polivalent que serà d’ús per a les tres entitats que hi convivim.
I també, perquè això és molt important, les persones que ens visitin o els estudiants o particulars en general que vinguin a cercar informació, se’ls podrà atendre sota unes dignes condicions de qualitat perquè disposaran d’un espai especialment adequat per a què puguin consultar i treballar.
Des d’aquí, doncs, us donem una grata i cordial benvinguda al nostre nou local, des d’on començarem una tercera etapa (després de la primera a l’Escola d’Adults Freire i la segona a l’Ateneu Popular de 9 Barris), i també a aquest nou blog on hi podreu consultar i participar, fins i tot enllaçar des del Facebook, d’on també tenim un grup amb força gent que ens segueix.

Ricard Fernández i Valentí
President de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada