dissabte, 21 de gener del 2012

Fraga Iribarne a Nou Barris a l’any 1984

Rodolfo Almirón amb Fraga Iribarne

Una de les poques vegades que Fraga Iribarne es va passejar per Nou Barris va ser a l’any 1984. En temps de triomf aclaparador del Partit Socialista. En temps on la dreta reformista del règim anterior i que representava Alianza Popular, concorria  en coalició amb els democristians del PDP d’Oscar Alzaga, Javier Rupérez, i l’entranyable Jaime Mayor Oreja amb els liberals de la UL de Pedro Schwartz i Esperanza Aguirre.
Doncs en aquell any es va inaugurar la primera seu de l’Alianza Popular en el barri de la Prosperitat, en la mateixa plaça Angel Pestanya, ben al costat del bar que aplegava tota l’acràcia del districte i rodalies, el famós Canasto Volador.

En tals circumstàncies, conviure en bona harmonia, llibertaris, extremistes d’esquerra i moviment veïnal especialment reivindicatiu juntament amb popular, era francament inapropiat i paradigmàtic.
Rodolfo Almirón,  a Montejurra (1976)
La resposta per part de sectors del veïnat no podia fer-se esperar, l’esbroncada i els crits varen ser la tònica de la passejada fins al bar restaurant Conde Drácula on estava convocat un acte polític. Durant el curt  trajecte que es va fer a peu,  se li va recordar alguns dels  esdeveniments del qual va ser protagonista amb un sonor “Vitoria  hermanos, nosotros no olvidamos”.
Cal indicar que durant la breu i accidentada visita va estar acompanyat d’una nodrida comparsa de guardaespatlles amb l’adequada exhibició d’armes. Possiblement  llavors li acompanyava el seu cap de seguretat de 1981 al 1984, Rodolfo Almirón, antic líder de la triple A, organització terrorista que va assolar l’Argentina d’abans del seu particular Procés de Reorganització Nacional.
Com ha passat el temps... tant que sembla que se’ns obliden els records.

Jordi Vilalta i Fernández

1 comentari:

  1. Aquest torturador per sort esta enterrat.Lo dolent de aquesta historia es que mai a segut jutjat per criminal. Aquesta sede del PP al costat del Bar Canasto Volador es "va prendre" foc i van tenir que marxar. Com el Comissari Panero per el tema dels 28 detinguts (dia 25 de Febrer 2012 sopar per els 25 anys del fet). Per mes informació del Bar Canasto volador i del Barri de Prosperitat:
    http://barcanastovolador.nixiweb.com/

    ResponElimina