dilluns, 16 d’abril del 2012

L’església del Mental s’ensorra


Efectivament, després de tants projectes i estudis, l’església el Mental, un dels edificis més representatius del patrimoni arquitectònic de Nou Barris, s’ensorra.
Possiblement, han estat les obres de remodelació i ampliació del mercat de la Guineueta les que han afectat greument la cimentació de l’històric edifici, de tal manera que durant el cap de setmana del 7 d’abril, els serveis municipals de bombers varen acordonar l’edifici afectat amb cinta, per tal de barrar el pas a qualsevol veí que s’apropés.
Feia mesos que s’identificaren a tècnics que prenien anotacions sobre el terrat de l’església, per la qual cosa ens va fer pensar, optimistament, que aquesta actuació es podia relacionar amb un inici de les esperades obres de rehabilitació.
Malauradament, els fets ens han anat provant els mals averanys de què es tractava d’unes mesures preventives davant del deteriorat estat de l’edifici.


De res han valgut els projectes de remodelació que l’anterior equip municipal va presentar amb aires de triomfalismes electoral, ja què el continuisme i la deixadesa ha marcat la política de l’actual. Tal i com es va demostrar amb la manca de sensibilitat pel patrimoni del Districte amb l’inapel·lable enderroc del xalet de l’esmentat Mental. Ara li toc el torn a l’església, edificació que es veu abocada al més absolut dels abandonaments.
Mentrestant, el veïnatge no només observa amb resignació la possible demolició d’aquesta part de la seva història, sinó amb preocupació, per les possibles conseqüències que pot comportar per la integritat dels edificis propers i els possibles riscos davant d’un més que previsible enfonsament.
Aquestes són raons suficients per exigir de les autoritats del Districte una informació urgent, així com d’una ràpida implantació de les mesures necessàries davant les tràgiques conseqüències que l’actual estat de ruïna de l’edifici pot ocasionar.


  
Jordi Vilalta Fernàndez

2 comentaris:

  1. És patètic, porto més de vint anys al barri i malauradament he pogut comprovar com es deteriorava ant rere any, fins a l'extrem que li creixen arbres a les teulades. Potser és el que volíen els srs. de l'Ajuntament, esperar a que ja no es pogues restaurar per enderrocar-la.

    ResponElimina
  2. El Bisbat tambe te una paraula a dir sobre el tema.

    ResponElimina