dilluns, 25 de juny del 2012

El BAR PLANAS, ahir i avui


Està mirant la gent si ve el tramvia pel revolt del carrer de Sant Francesc Xavier? No es fàcil perquè estem al 1980 i ja feia uns quants anys que ja no donaven servei, però les vies encara hi eren: la transformació de la Via Júlia, amb les obres del metro, acabava de començar, però sí que donava servei el bus del mateix número, el 50, que el va substituir. La parada estava (i està), al mateix lloc però no on espera la gent per veure’l venir, sinó a l’altra costat del carrer del Mas Duran.

El Bar Planas, a la Via Júlia cantonada amb el carrer del Mas Durán, era el típic bar familiar de barri, aixopluc de nombroses associacions, totes elles desaparegudes. Recordem “La Estrella de Mar”, agrupació coral que pertanyia a la Federació de Cors d en Clavé, el Club Ciclista Roquetes i la U.D. Roquetes, que hi tenia local social i vestidors per manca de serveis al camp de futbol del mateix nom: els jugadors, en calça curta, feien el trajecte per la vorera de la Via Júlia cliquejant els tacs de les botes sobre el ciment fins el camp de joc, a uns 200 metres més enllà.

El bar va ser enderrocat a principis dels anys 2000 i al seu lloc hi ha un nou edifici d’habitatges amb una clínica odontològica als baixos.



Josep Maria Babí Guimerà

4 comentaris:

  1. El nostre club ciclista Roquetes, teniem la seu al bar Planas,

    ResponElimina
  2. Gran bar.
    Grandes dueños, Jaume , Leo , Jaume jr, Encarna, aquel pequeñajo Juanito.
    Entrañable.
    Se os encuentra a faltar.

    ResponElimina
  3. Menudas anchoas que tenían !!!! Venia gente de muyyyyy lejos para poder comerlas!!!

    ResponElimina
  4. Era familiar , mucha gente fantástica pasaba por allí , Luis ( Gallega) un crack!

    ResponElimina