dijous, 27 de setembre del 2012

La YOUNG FUNDATION de Londres, de visita per l'Arxiu


Young Foundation és una fundació reconeguda internacionalment d’investigació i innovació social amb seu a Londres que té previst endegar un projecte per valorar el benestar i el poder de resistència dels joves en el seu entorn i el de les seves famílies.

Aquest projecte, dissenyat amb un nova metodologia, es durà a terme al barri de Roquetes, triat com a espai representatiu de Barcelona per als propòsits esmentats, de comú acord amb l’Ajuntament. Un altre barri triat a un altre país és a la ciutat de Malmöe (Suècia).

La comissió va realitzar una visita el passat dimecres 26 de setembre a la tarda on es realitzaren diverses sessions i/o trobades amb diferents entitats del barri. Una de les que s’han considerat necessàries per ser visitades per la comissió és el nostre Arxiu, el qual pot permetre ajudar a entendre l’evolució del barri i comprendre com és en l’actualitat.


Les representants de la Fundació, las londinenques Lucía i Nina, acompanyades pel regidor tècnic del Districte Ignasi Olivas, van ser rebudes pels membres del Consell Assessor Arnaldo Gil i Josep Maria Babí i van assistir molt complagudes a les projeccions que se’ls hi van fer, donant-los una imatge cabal de la evolució del territori i posteriorment del barri, des de principis del segle XX. Escoltaren atentament i demanaren esclariments a les explicacions que se’ls hi feia. Al final, reberen abundant material gràfic en forma de revistes i férem una petita sessió fotogràfica. En acabar marxaren cap al local de l’A.VV. de Roquetes.

Quan elaborin l’informe el presentaran a la Fundació i, un cop aprovat, el presentaran a la Comissió Europea la qual el farà públic.



Josep Maria Babí Guimerà
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada