dijous, 25 d’abril del 2013

Inaugurem l'exposició pictòrica de Manuel Rodríguez a l'Espai Via Favència



Manuel Rodríguez va néixer a Nerva, província de Huelva, a finals de l’any 1929, en el si d’una família treballadora.
Va començar a treballar als 12 anys d’edat i de manera clandestina va anar a la mina a agafar carbó per a revendre’l, la qual cosa li va suposar diversos sobresalts amb la Guàrdia Civil, que no entenia què era passar gana de veritat.
Va passar una petita estança a Sevilla treballant de manobre, fins que tornà novament al poble. Després es traslladà definitivament a Barcelona, on començà a treballar novament de manobre. Visqué a diferents llocs de la ciutat fins que finalment arribà al barri de Roquetes als anys 70 del segle passat.
Molt aviat es va integrar a l’Associació de Veïns de Verdum, sent molt actiu i participant en totes les lluites, llavors encara sota la dictadura de Franco.
Va ser a l’any 1975 quan es decidí crear l’Associació de Veïns de Roquetes, conjuntament  amb un grup de veïns, per considerar que així es faria més feina.
Va ser amb aquesta associació on tingué un protagonisme especial, doncs durant uns anys ostentà el càrrec de president. Va ser pioner en la lluita per la sanitat, participant en la consecució de l’ambulatori, amb uns serveis i una atenció molt avançada en la seva època. Jo el vaig conèixer quan tenia només 14 anys d’edat, en un tancament al barracó de l’antiga parròquia de Sant Sebastià. Des de llavors, la nostra amistat ha durat fins al present.
De parla pausada, senzilla i directa, sobresurt a les assemblees, essent admirat per la seva honradesa, senzillesa i també per la seva tossudesa a l’hora d’aconseguir les millores reclamades.
Amb motiu d’una exposició de pintures a l’A.VV. de Roquetes en què va participar en  l’organització, es va crear el Grup de Pintors de Nou Barris, que arribà a exposar al Palau de la Virreina. Ha fet diferents exposicions en solitari, i alguns dels seus quadres són penjats a l’Ateneu Popular de Nou Barris, a l’Associació de Veïns, a l’ambulatori de Roquetes I  a l’Arxiu, que ara podem contemplar.
El Manuel és soci de la nostra entitat des del seu començament, a l’any 1983.


Arnaldo Gil Albacete
Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada