divendres, 3 de maig del 2013

MAIG: Per un hospital a Nou Barris



Durant el mes de maig de 1976, a l’interior del cinema Virrey es va celebrar una assemblea veïnal que reivindicà els terrenys de l’antic Institut Mental de la Santa Creu per a la construcció d’un hospital per al districte i l’aprofitament de l’espai circumdant per a usos sanitaris. L’acte fou organitzat per l’Associació de Veïns de Nou Barris, i posteriorment es va procedir a fer una manifestació que va recórrer les principals artèries del districte, tal com mostra la fotografia.

El cas era que en tot els Nou Barris només havia un sol ambulatori, el qual no donava a l’abast per a tanta demanda i a sobre es trobava allunyat de moltes barriades. Mentrestant, pels voltants del Mental, els blocs d’habitatges de les urbanitzacions Barcinova i Calinova ja havien destruït part d’aquell magnífic conjunt i anaven tancant cada vegada més les possibilitats de fer realitat el projecte d’hospital.

Després de moltes tensions fins la desaparició del Mental l’any 1987, l’hospital no s’ha materialitzat, però a canvi hi ha el Centre de Dia Pi i Molist ubicat a l’antic Grup Escolar Hermenegildo Giner de los Ríos i la majoria dels barris del districte disposen d’un ambulatori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada