dilluns, 17 de novembre del 2014

EL JOC DE NOU BARRIS, per Joscar

El tren de la Trinitat


El tren corria entre les dues Trinitats, a principis dels anys 60. Faltava poc per a què l'amplíssima llengua d’asfalt de l'avinguda Meridiana el soterrés i dividís els barris.

Aquesta locomotora que té l’embrió de la Via Favència una mica a la dreta al darrera seu, després dels blocs de pisos, no sembla en bon estat de salut. La combustió del fogó de la caldera era incompleta, s’ofegava, li faltava aire, d’aquí el fum negre que treia per la xemeneia que devia d'omplir de sutge les finestres dels veïns. Segurament anava marxa enrere cap al dipòsit de màquines dels propers Tallers del Nord per a què li fessin una revisió…o potser per a ser desballestada.

Aquesta foto l’haureu pogut veure conformant amb altres del mateix autor i, juntament amb l’esplèndid panòptic del nostre amic i col•laborador Ginés Cuesta, els plafons explicatius del recent inaugurat Castell de Torre Baró en les emocionants jornades que hem viscut aquesta setmana passada. Qui és el fotògraf de qui parlem? Com a pista us podem dir que va néixer a Pontós (Girona) el 1923. Perit industrial mecànic, va fundar la seva pròpia empresa metal•lúrgica a la qual s'hi va dedicar fins que es va retirar el 1985. Val a dir que la fotografia era tan sols la seva afició, però uns anys abans de jubilar-se, el 1982, va muntar un laboratori propi.


a)    Francesc Català-Roca

b)    Pepe Encinas

c)     Xavier Miserachs

d)    Narcís Darder


La resposta correcta a la pregunta de la setmana passada era la:
c) "Sucedió en mi aldea".
A partir del minut 6 hi ha una escena amb uns escolanets fent una rifa, filmada al davant de l'església antiga de Santa Eulàlia de Vilapicina i el seu entorn plens de gent.

1 comentari:

  1. diria que.... o si més no... coincideix!!!

    (d) Narcís Darder....
    http://www.iefc.es/pdf/narcis-darder-cataleg.pdf

    ResponElimina