dimarts, 25 de novembre del 2014

EL JOC DE NOU BARRIS, per Joscar

La font de Can Masdéu


L’aspecte que presenta avui la masia és fruit d’una important reforma que es va fer al segle XIX. Llavors es bastiria la font amb la imatge del sant patronímic del (probablement) propietari de la masia en aquell temps. I no va ser posterior perquè al segle XX, ja propietat de l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a l’any 1906 s’hi va instal•lar una leproseria.

La font s’abastia d’aigua de la riera de Sant Andreu, ja que Can Masdéu es troba al bell mig de la petita vall on neix la riera.

Però avui us preguntem quin sant està representat en l’enrajolat d’aquesta bella font rematada per una cúpula recoberta de trencadís.

Com a pista us podem dir que porta el nen Jesús en braços, era fuster i la seva onomàstica es celebra el dia 19 de març:


a) Sant Joan

b) Sant Josep

c) Sant Pau

d) Sant Pere


La resposta a la pregunta de la setmana passada era la:
d) Narcís Darder.
Tant sols ho ha encertat la Neus (qui si no?). I mira que era fàcil. Només calia mirar els plafons del castell (al qui van pujar les dues filles del fotògraf el dia de la inauguració tal com es pot veure en les fotos publicades al Facebook) o bé mirar-ho a Internet. Amb un màxim de quatre intents ho hauríeu trobat.

3 comentaris: