diumenge, 7 de desembre del 2014

EL JOC DE NOU BARRIS, per Joscar

L’escola (pública) més antiga de Nou Barris


L’inici de l’escola fou en uns barracons que s’havien fet per a la construcció dels pisos del barri. La parròquia els reivindicà i els condicionà. Això succeí el 1955. Més tard, aquests barracons foren reformats per les autoritats del Ministeri i de l'Ajuntament.
El 1968 es construí l’edifici actual i començà a funcionar com a Centre de suburbis. En aquesta data es desenvolupà un projecte d'Escola Activa basat en les tècniques americanes del "team teaching" amb departaments, laboratori d'idiomes i un sistema de treball individualitzat i de gran grup. L'escola es nodrí de nens i nenes de tot Barcelona, per la qual cosa es creà el Transport Escolar.
El 1980 per votació del Claustre es convertí en Escola d'Ensenyament en Català, essent una de les escoles pioneres de tot Catalunya, no havent-se pas interromput mai aquest ideal.
En l'actualitat l’alumnat majoritàriament és del barri i el centre és un CEIP (Centre d' Educació Infantil i Primària), però dissortadament, per manca de població infantil al barri, s’anuncià el seu proper tancament.
De quina escola es tracta?


a) Tibidabo

b) Víctor Català

c) Santiago Rusiñol

d) Sant Josep Oriol


La resposta correcta  a la pregunta de la setmana passada era la:
c) Díodes electroluminiscents (Led’s).
Un altre cop ho ha encertat la Neus (i això que el seu fort es la història). Es veu que ja no queden electricistes a Nou Barris.


1 comentari: