dimecres, 1 d’abril del 2015

L'Arxiu participa al "Congrés d'Història Local: l'Estat de la Qüestió"


Del 20 al 22 del passat mes de març es va celebrar al Centre Cultural Can Fabra el "Congrés d'Història Local: l'Estat de la Qüestió", organitzat pel Centre d'Estudis Ignasi Iglésias i amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner, la CCEPC, Tot Història Associació Cultural, Taller d'Història de Gràcia i Taller d'Història del Clot-Camp de l'Arpa. L’objectiu d’aquest Congrés, emmarcat en l’Any Clapés, ha estat l'intent de fer una reflexió sobre la situació actual de la història local. En aquest certamen hi va participar la nostra companya i col·laboradora Neus González Monfort en qualitat de moderadora en les ponències de l'àmbit 2 "Història local: vocació i/o professió?" celebrat el dissabte 21 a les 12:30h. Al mateix dia, a les 17:00h. en l'àmbit 2 "Eines per a la difusió de la recerca local avui" va participar el nostre company i col·laborador Ricard Fernández Valentí el qual va exposar la seva ponència "Recerca documental i difusió de la història local a l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris".


Com a assistents en l'acte van venir el president de la nostra entitat Arnaldo Gil, la nostra secretària Marta Grau i el nostre company i soci col·laborador Miquel A. Romàn. L'acte el va tancar el també soci de l'Arxiu, professor i historiador Manel Martín Pascual, que ja havia intervingut en una ponència anterior del Congrés.
Creiem que l'experiencia ha resultat satisfactòria i enriquidora, i alhora s'ha demostrat el potencial de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris com a centre de documentació i com a centre de recerca d'història local. Participar en aquests tipus d'iniciatives ens ajuden a créixer i a convertir-nos més que mai en un referent a considerar. Aprofitem l'ocasió per donar les gràcies de tot cor a en Pau Vinyes i Roig per haver comptat amb la nostra col·laboració i participació en aquest magnífic Congrés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada