dimecres, 1 de juliol del 2015

L'Arxiu organitza una Marxa Nocturna dedicada a conèixer la Collserola de Nou Barris


El passat dia 27 de juny va tenir lloc com és tradició en aquestes dates estiuenques la clàssica Marxa Nocturna a Collserola, que s'organitza el darrer dissabte de l'esmentat mes. La passejada d'enguany, que ja ha arribat a la 32a edició, ha portat per nom "Donem la volta al castell". La caminada es va iniciar a la sortida de l'estació "Roquetes" de la L3 de metro, entre els carrers de Nou Barris i Vidal i Guasch, on es van arribar a congregar una trentena de persones, majoritàriament joves i amb ganes de tastar una nova experiència com és caminar de nit per la muntanya. Per part de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, van participar en qualitat de guies els nostres companys i col·laboradors Arnaldo Gil i Jesús Aguilar, els quals es van encarregar de fer les corresponents explicacions i de dissenyar l'itinerari, el qual es va iniciar a les 20:30h. i va finalitzar sobre la 1:00h. de la matinada.
Entre d'altres coses, es van explicar llocs d'interès com l'Ateneu Popular de 9 Barris (remarcat que es tracta d'un patrimoni intangible), la Casa de l'Aigua de la Trinitat Nova (recentment rehabilitada), el Pont dels 3 Ulls (en procés de desenterrament), els aqüeductes i el barri de Torre Baró,  el castell de Torre Baró (rehabilitat i obert com a mirador des del passat 11 de novembre del 2014), el barri de la Ciutat Meridiana, la Font Muguera, la Font de Santa Eulàlia, la Font Vella de Canyelles i la carretera Alta de les Roquetes. L'itinerari va finalitzar a la Via Favència, davant de l'estació "Canyelles" de la L3 de metro.


A mode de curiositat, mereix destacar que en un moment del recorregut, l'Arnaldo Gil va treure el seu ordinador portàtil i va aprofitar l'ocasió per a passar un PowerPoint amb imatges de Collserola a plena nit i en plena muntanya, cosa que va fer molta gràcia al públic assistent. D'altra banda, i com ja havia passat altres vegades, a la Font de Santa Eulàlia es va poder tornar a veure novament la granota Eulàlia, doncs no sempre resulta fàcil de trobar-se fauna pel bosc durant les hores de foscor. Aquesta va ser la nota simpàtica i singular de la passejada.
Per sort, el bon temps va acompanyar i es van poder gaudir de les magnífiques vistes cap a Barcelona i cap a les comarques vallesanes.
La present marxa nocturna ha estat efectuada per aquella part de Collserola pertanyent al districte de Nou Barris per diverses raons, essent les més importants el fet de voler donar a conèixer un sector de la muntanya que resulta tant desconegut per a molta gent, mostrar la riquesa patrimonial que hi conté i la importància de conservar un espai natural de tals característiques com un pulmó verd i, per tant, com una inversió de futur tant per al present com també per a les noves generacions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada