dilluns, 28 de setembre del 2015

Visita a l'estand "Dones de Barcelona" a la Mostra d'Entitats de les Festes de la Mercè 2015


El passat dijous dia 24, els nostres companys i col·laboradors de l'Arxiu Josep Maria Babí, Carmen Ríos i Ginés Cuesta (acompanyat de la seva dona i filles) van visitar l'estand "Dones de Barcelona" instal·lat a la plaça de Catalunya amb motiu de la Mostra d'Entitats que anualment es celebra durant les Festes de la Mercè de Barcelona. Allà hi era l'Olga Ariso, de la Direcció de Feminisme (LGTBL. Àrea de Drets Socials) i que va agrair la presència i suport de la gent de l'Arxiu. També va fer presència la Isabel Segura, autora entre d'altres obres del llibre "Dones de Nou Barris", i que ben aviat visitarà la nostra entitat per a fer donació d'un exemplar del seu llibre "La dona a la fàbrica" i cercar informació amb motiu de la preparació del seu nou treball titulat "El llibre a la cultura popular".


A la carpa auditori hi havia muntada l'exposició "Dones de Barcelona. Itineraris Històrics" que va estar exhibida a la seu de l'Arxiu el passat 9 d'abril. Produïda per la Regidoria de la Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, recull la tasca realitzada per Isabel Segura en els seus deu llibres de dones dels diferents districtes. Conté quatre seccions temàtiques: "Espais d'origen", "Espais de treball domèstic", "Espais de treball remunerat" i "Espais polítics", cadascuna de les quals fa una mostra fotogràfica inèdita i retrospectiva d'escenes de la vida quotidiana femenina al llarg del segle XX. L'exposició dóna visibilitat a les aportacions de les dones en les diferents esferes de treball i sosteniment de la vida pública i privada de la ciutat.

 

D'altra banda es va fer una presentació amb les dones de Les Corts de "Les dones en temps de guerra", a càrrec de la mateixa Isabel Segura i lectures de textos originals de l'època. Esmentar que per allà va venir de visita el nostre company de Projectart-Nou Barris Televisió Agus Giralt, que estava participant amb Ràdio Sants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada