dijous, 19 de novembre del 2015

Primer aniversari de l'obertura al públic del castell de Torre Baró


El passat diumenge dia 15 es va commemorar el primer aniversari de l'obertura al públic del castell de Torre Baró. Hem de recordar que això va ser el passat 11 de novembre de 2014. Segons explica el servei de premsa de l'Ajuntament de Barcelona, entre el 20 de novembre de 2014 i el 31 d’octubre d’aquest any, el servei d’informació ha atès un total de 2.623 persones i ha resolt 2.651 consultes. El mirador ha rebut un total d’11.612 persones i 1.061 visites en grup, xifres que reafirmen l’espai com un dels principals atractius de tot l’entorn, que representa la principal porta d’entrada al Parc de Collserola per a ciutadans a peu i ciclistes. A més a més, dins el programa d’activitats adreçades a la ciutadania i als centres educatius, s’hi han organitzat 50 itineraris i tallers que han aplegat 443 participants, quan ha acabat la prova pilot i ha iniciat l’activitat.


Per a celebrar-ho es van fer tot un seguit d'activitats festives amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants de Roquetes, el Grup de Foc de Nou Barris, els Gegants de Nou Barris i l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris. El nombre de participants va ser força nombrós, superant els 250 assistents formats per gent de totes les edats. Afortunadament, el bon temps va acompanyar a l'esdeveniment.
A les 10:00h. del matí una cercavila va pujar des de la plaça de les Roquetes fins al castell, i a partir de les 10:30h. s'inicià una caminada popular per l’entorn de l'indret tot visitant les fonts de Santa Eulàlia i de Canyelles. Paral·lelament i fins a les 14:00h. es va organitzar al mirador de Torre Baró un ball de gegants (el Baró i la Trini), una xocolatada popular, un sorteig de regals entre els participants de la caminada i activitats vàries per a tots els públics.


Per part de la nostra entitat, van participar els nostres companys i col·laboradors Arnaldo Gil, Josep Maria Babí, Carmen Ríos, Jordi Sánchez, Marta Grau, Ricard Fernández, Antonio Pascual, Jesús Aguilar, Albert Montaner i Margarida Sánchez. També va col·laborar l'Antonio Silva, membre i company de l'Arxiu que ostenta el número 1 de soci. Des de les 10:00h. del matí es va muntar una parada d'informació i venda de les nostres publicacions tot just al davant del castell, com van ser exemplars de les revistes "L'Arxiu", butlletins "Petit Arxiu" i alguns llibres. A partir de les 12:00h. fins a les 14:00h. cada 20-30 minuts es va passar a l'interior de l'edifici a la planta baixa el curtmetratge "La verdadera historia de Torre Baró" rodat el 1983, dirigit pel nostre company i col·laborador Arnaldo Gil als seus anys d'estudiant amb la participació interpretativa d'un grup de teatre de l'Escola d'Adults Freire.


Actualment el castell de Torre Baró continua gestionat per l'empresa Lavola, els responsables de la qual van fer funcionar l'edifici durant els seus primers mesos de vida com a mirador i punt d’informació de Collserola, a banda de les visites guiades pel castell i la seva història. Ara, en una segona etapa, segons informació extreta de BTV, s'ha ampliat amb la incorporació d'activitats destinades a les escoles i als excursionistes. A més, des de fa poc s'ha presentat un mapa amb la senyalització de dues rutes circulars pels voltants del castell i han ampliat els horaris de visita passant de quatre dies a la setmana a obrir tots els matins de dilluns a diumenge, a més de la tarda dels dissabtes.


Fotos: Josep Maria Babí i Margarida Sánchez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada