divendres, 13 de novembre del 2015

La ruta per la Collserola de Nou Barris assoleix una xifra rècord de persones assistents


El passat diumenge dia 8 va tenir lloc la ruta per Collserola organitzada per l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, l'empresa cultural i mediambiental La Fàbrica del Sol i l'Associació de Comerciants de la Trinitat Nova. Aquesta darrera, representada per Santi Ruiz en qualitat de president, fou l'encarregada de fer la petició de la passejada, la qual tingué un caràcter marcadament solidari, doncs es feia contra el maltractament a les dones. Per aquesta raó, a l'entrada de la Casa de l'Aigua de la Trinitat Nova, punt de partida de la ruta, voluntàries de l'associació van vendre samarretes en relació al Dia Internacional de la Lluita contra la Violència de Gènere, a 2 euros cadascuna. La presentació va anar a càrrec del Josep Maria Navarro com a responsable de La Fàbrica del Sol, i del nostre company i col·laborador Ricard Fernández.
El nombre d'assistents va superar les 110 persones de totes les edats, una xifra rècord que reflectí l'interès tant per conèixer aquella part de la serra de Collserola corresponent al districte de Nou Barris com per participar en un acte solidari d'aquella magnitud. Per part de la nostra entitat, el Ricard Fernández s'encarregà de fer les explicacions pertinents a cada parada, mentre que els nostres companys i col·laboradors Jesús Aguilar, Antonio Pascual i Arnaldo Gil van liderar l'itinerari així com el control i seguretat de la gent per a evitar la seva dispersió.


Partint de la Casa de l'Aigua, es va passar pel costat del Xalet de la Trinitat, les dues casetes de l'aigua situades a Torre Baró, el Pont dels Tres Ulls en fase de recuperació, el mirador i el castell de Torre Baró, la Font de Santa Eulàlia i la Font de Canyelles per retornar novament al barri de la Trinitat Nova, concretament al carrer d'Aiguablava, on es va fer el comiat. El públic va manifestar la seva satisfacció per la caminada, que s'inicià a les 10:00h. del matí i tingué una durada de poc més de tres hores.
Des de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris volem agrair una vegada més a La Fàbrica del Sol la dinamització cultural de la Casa de l'Aigua, i especialment la participació de l'Associació de Comerciants de la Trinitat Nova que, amb aquesta activitat han demostrat que no només fan comerç, sinó també solidaritat i cultura. És de desitjar que en un futur no gaire llunyà puguin haver noves col·laboracions similars, i millor encara si es deuen per una causa justa. Igualment, gràcies a totes aquelles persones que van venir a la passejada per una bona raó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada