dijous, 17 de desembre del 2015

Èxit de participació en la "Clàssica de Nadal" a Collserola


El passat diumenge dia 15 d'aquest mes es va celebrar la "Clàssica de Nadal", nom que rep la darrera ruta per Collserola de l'any i que ha esdevingut una activitat tradicional pel fet d'organitzar-se poc abans de les festes nadalenques i del tancament del curs de l'Arxiu.
Les explicacions als llocs d’interès van anar a càrrec del Ricard Fernández, el qual va aprofitar l’ocasió per repartir el butlletí "Petit Arxiu", que ja ha arribat al número 101 amb molt èxit de vendes. El guia ha estat el nostre expert en Collserola, el Jesús Aguilar, responsable de dissenyar la proposta d'enguany, coordinat amb l'Arnaldo Gil que va actuar com a membre de suport controlant la cua del grup. També van participar els nostres companys i col·laboradors habituals Antonio Pascual, Marta Grau i Jordi Sànchez.


El punt de trobada va ser a la plaça de Karl Marx a les 9:00h. del matí. Des d'allà els participants, que superaven la quarantena de persones de diferents edats, es van enfilar per la barriada de Can Baliarda i l'urbanització Vallhonesta Can Papanaps, punt des d'on es va fer referència al cementiri d'Horta i a les desaparegudes bombones de gas. Ja al terme municipal de Cerdanyola del Vallès es va passar per llocs d’interès com Can Ferrer, el pont del Coll de la Ventosa, el restaurant Casa Juaco, la font del Rossinyol, la carretera de les Aigües, la masia de Can Valldaura, la font de la Poca Aigua i el camí Ral.
La nota simpàtica va donar-se a l'arribar a l'encreuament de camins proper a la Font dels Caçadors, quan tot aprofitant una parada tècnica per a esmorzar, l'Arnaldo Gil i l'Antonio Silva van improvisar un petit bar on es va servir cafè, licor d'Orujo i torrons de Xixona i d'Alacant al públic assistent, com ja és tradició en la Clàssica de Nadal.


La ruta va finalitzar a l'entrada del parc del Laberint, a Horta, on cadascú va agafar el seu propi camí de retorn. En total, gairebé 10 quilòmetres de recorregut i bon ambient on tothom es va endinsar pel solell i l'obaga de la serra, pels corriols més desconeguts, trobant bolets i arboços, descobrint antigues fites i sobretot amb la possibilitat de poder contemplar unes magnífiques vistes panoràmiques, doncs el bon temps va acompanyar.
L’any finalitza d'aquí a poc, però per al proper 2016 us prometem noves i interessants rutes per la serra de Collserola encaminades a sensibilitzar-vos sobre la importància de conservar la muntanya com a pulmó verd i de declarar-lo un gran patrimoni històric. Però el més important és que vosaltres pugueu participar i passar-ho bé, formant un gran equip, el millor equip.


2 comentaris: