dilluns, 14 de desembre del 2015

El dimarts 15 no us perdeu la presentació del llibre BARCELONA TUVO CINES DE BARRIO, de Roberto Lahuerta Melero


Aquest DIMARTS 15 a les 19:00h. al CENTRE CULTURAL "ELS PROPIS" es farà l'acte de presentació del llibre BARCELONA TUVO SUS CINES DE BARRIO, escrit pel nostre company i col·laborador Roberto Lahuerta Melero.

Una vegada més, el nostre company i col·aborador Roberto Lahuerta ens torna a sorprendre novament amb un nou llibre sobre cinemes de Barcelona. Edició corregida, actualitzada i augmentada dels treballs editats anteriorment a la nostra Col·lecció Favència, ara ens brinda amb una publicació a càrrec de l'editorial Temporae que tracta sobre la història de les sales de barri de la ciutat.
Tal i com ens assenyala el títol del llibre, s'entén que aquí no s'inclouen les sales d'estrena sinó que concretament es centra en les anomenades de barri. El present treball ve a cobrir una assignatura pendent com és completar la història d'uns locals que antuvi van formar part de la identitat d'un barri i que inevitablement van marcar una etapa important de la vida de moltes generacions de barcelonins i barcelonines.
Les presentacions van a càrrec del mateix autor, del nostre company i col·laborador Ricard Fernández Valentí i del seu germà, crític de cinema, autor de diversos llibres de gènere cinematogràfic i cap de redacció de les revistes "Dirigido por" i "Imágenes de actualidad", Tomàs Fernández Valentí.
El resultat final és un manual molt útil amb la història de 132 sales de cinema de barri, amb unes aportacions documentals sovint inèdites i desconegudes per a la majoria de gent que sovint acaben sorprenent. En síntesi, és en part una història local de Barcelona de la qual no se'n pot prescindir i que a través de la lectura d'aquest llibre ens ajudarà a entendre aspectes singulars i importants del nostre passat, així com del gran significat que tingué la presència dels cinemes de barri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada