dijous, 18 de febrer del 2016

LA FOTO DE LA SETMANA. L'Anna Pelka visita per tercer any l'Arxiu


En aquesta imatge podem observar als nostres companys Josep Maria Babí y Jesús Aguilar amb l'Anna Pelka, que per tercer any ha vingut a visitar la nostra entitat. Natural de Silèsia (Polònia), és investigadora de la càtedra d'Història Europea dels segles XIX i XX de la Universitat Ludwig Maximilian de Munic (Alemanya) i doctorada a la Universitat de Varsòvia (Polònia). Actualment continua amb el seu treball d'habilitació, com a doctora habilitada en Història Contemporània, de cara a aspirar a la càtedra.
El motiu de la seva visita ha estat per consultar uns dossiers sobre els anys 60 de les Roquetes i un article del nostre company Arnaldo Gil relatiu al transport de l'aigua a l'esmentat barri, publicat en una revista "L'Arxiu" del 2009. La documentació li servirà per a completar el seu treball al voltant del procés de construcció de ciutats europees de països com França i Espanya, amb l'objectiu de demostrar que la ciutat no ha estat pas un procés creat i organitzat des de les administracions sinó per la gent. Del nostre país estudiarà els casos de Barcelona i Madrid durant el període franquista.


Concretament de Barcelona tractarà sobre la construcció dels barris de les Roquetes, el Camp de la Bota i La Mina, així com els barris impulsats pel Congrés Eucarístic Internacional del 1952 (les Vivendes del Congrés, les Cases del Governador i el barri de Can Clos). Pel que fa a Madrid, tractarà sobre les barriades del Pozo del Tío Raimundo, Entrevías i Moratalaz. Malgrat que el seu treball estarà redactat en alemany, farà una traducció al castellà per donar-la a l'Arxiu. En la seva visita va aprofitar l'ocasió per adquirir els exemplars de les dues últimes revistes "L'Arxiu".
Acabada la seva visita fou convidada a "l'oficina", és a dir, al bar-restaurant "El Rincón de Carlos", on ella va confirmar el mateix que el nostre company Ricard Fernández, que és l'indret on serveixen les millors patates braves de Nou Barris. A l'acomiadar-se, va donar molts records per a tots nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada