dissabte, 9 de juliol del 2016

Inaugurada l'exposició fotogràfica "Kim Manresa. Fotografies. Nou Barris 1970-1980" a la marquesina de la Via Júlia


El passat divendres 1 de juliol a les 19:00h. es va inaugurar a la Via Júlia l'exposició que porta per nom "Kim Manresa. Fotografies. Nou Barris 1970-1980". El resultat és una mostra gràfica de 44 lones, de les quals 39 són fotografies de Kim Manresa i les altres 5 corresponen a portades, mapa llegenda i explicacions sobre l’autor. Es troben estratègicament col·locades entre les columnes de la marquesina de l'esmentat passeig, i fan un repàs a tota una dècada d'història dels barris del districte de Nou Barris, inclosa la Trinitat Vella. Es mostren tant les lluites veïnals com escenes de la vida quotidiana i també paisatges urbans. La Coordinadora d'Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris ha estat la responsable d'impulsar aquesta exposició, d'acord amb el propi autor i amb el districte, principalment com a reconeixement a la seva feina en qualitat de fotògraf i veí. Per a la'esmentada Coordinadora, fer difusió de l'obra de Kim Manresa i a la seva vinculació amb el districte pretén no només donar visibilitat a la història del districte i de la seva gent, sinó també a millorar la imatge de Nou Barris i a eliminar estereotips que vinculen aquest territori únicament amb situacions de molta marginalitat social.


La selecció d'instantànies, triades entre més de 2.000 fotografies, ha estat comissariada per l'Andrés Naya, el qual va comentar el dia de la inauguració que calia destacar la importància de mantenir viva, especialment en moments difícils com l'actual crisi econòmica, la memòria de la solidaritat quotidiana i les conquestes aconseguides gràcies a la unitat veïnal.
Precisament mereix la pena remarcar que l'exposició coincideix enguany amb els 40 anys de la Transició i amb els 30 anys de la remodelació i obertura definitiva de la Via Júlia. A l'acte van assistir-hi els nostres companys i col·laboradors Josep Maria Babí i Carmen Ríos, i socis de l'entitat com el Vicente Martín i l'Aurora Álvarez "Yoyi". I és que nosaltres no hi podíem faltar, doncs tenim una estreta vinculació amb el Kim Manresa, ja que ell fa uns anys va fer donació a l'Arxiu d'una important col·lecció de fotografies de gran valor històric que, des del primer dia, ha esdevingut un fons documental de grandíssima importància.


A la marquesina de la Via Júlia només durant els primer cap de setmana ja han passat més d'un centenar de persones al dia, fet que reflecteix el gran èxit de públic. L'exposició romandrà fins al 31 d'agost, amb la qual cosa es converteix així en una autèntica galeria fotogràfica a l'exterior dirigida a recuperar i reivindicar la memòria històrica del districte i a dignificar la imatge de Nou Barris. La mostra neix amb la voluntat de ser itinerant i s’ofereix a entitats i equipaments la possibilitat de sol·licitar-la per a la seva instal·lació amb posterioritat a l’exhibició a la Via Júlia, a partir del setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada