dissabte, 24 de setembre del 2016

L'Arxiu es fa internacional participant en una videoconferència amb la Universidad Autónoma del Perú


Durant els passats dies 20 i 21 d'aquest setembre l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris s'ha fet una mica més internacional. Gràcies al Departament de Capacitació i Gestió Cultural de la Cámara Latina de Comercio de Barcelona ha estat possible el desenvolupament d'un taller virtual sobre negocis turístics entre l'esmentada cambra i la Universidad Autónoma del Perú, a la ciutat de Lima.
L'experiència va tenir lloc al local de l'Arxiu, que va prestar el seu local i un dels seus ordinadors per a connectar amb l'aula universitària on es trobaven els alumnes i el professor David González, expert en temes de formació turística.


El dimarts dia 20 a les 15:30h. tingué lloc la primera connexió virtual, amb paraules de presentació del projecte a càrrec d'en Lester Burton Ponce, periodista, productor de documentals de televisió i corresponsal de guerra al Pròxim Orient. Entre els anys 2006 i 2009 exercí de presentador de notícies de televisió del Canal 32 de Barcelona. Al setembre de 2009 assumí el càrrec com a president director d'El Periódico Latino de Barcelona i el 2010 la presidència de Latina TV. En l'actualitat treballa en la producció de curts i documentals per a televisions temàtiques d'Europa i és president de la Cámara Latina de Comercio de Barcelona.


A les 15:45h. va tenir lloc la conferència sobre experiències en la gestió cultural internacional a càrrec de Reina Olga Mendoza Ramírez, gestora cultural i directora del Departament de Capacitació i Gestió Cultural de la Cámara Latina de Comercio de Barcelona. Ella és amiga personal del nostre company Ricard Fernández Valentí, alhora una amistat ben coneguda per tots nosaltres, i ha estat de fet la principal responsable de proposar aquesta activitat durant el mes de setembre, brindant així l'oportunitat de donar a conèixer l'experiència de l'Arxiu al continent americà.
Finalment, els darrers minuts de la videoconferència els va dedicar el mateix Ricard per a presentar-se i donar a conèixer a grans trets el districte de Nou Barris i l'Arxiu.


L'endemà dimecres dia 21 a les 15:45h. tingué lloc la segona conferència, a càrrec del mateix Ricard, prèvia presentació per Reina Olga a les 15:30h. El nostre company va parlar extensament sobre la conservació del patrimoni històric, arquitectònic i cultural al districte de Nou Barris com a model exemplar, prenent com a base un article seu que ja fou publicat tant al blog com a la revista "L'Arxiu". Finalment, va participar breument el nostre company Arnaldo Gil en qualitat de fundador de l'entitat, explicant quines funcions desenvolupa i quin paper té en l'actualitat com a difusora de la memòria històrica i defensora del patrimoni, així com la seva relació amb el teixit social i associatiu.


La videoconferència va finalitzar amb la formulació per part dels alumnes de la Universidad Autónoma del Perú d'un torn de tres preguntes, i l'agraïment per part del professor David González. Donat l'èxit de l'experiència es preveu repetir en altres ocasions noves ponències que, a més d'establir vincles culturals i de germanor amb la comunitat llatinoamericana, serveix per a projectar la imatge de la nostra entitat a nivell mundial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada