El passat dijous dia 10 van venir a visitar el nostre local de l'Arxiu en Carles Cardoner i la seva dona Mary Carmen Luque. Arrel de la festa del 50è aniversari de la parròquia de Santa Maria Magdalena, les converses dels nostres companys Josep Maria Babí, Carmen Ríos i Antonio Pascual amb tots dos els van portar a venir a conèixer l’entitat. A més d’ensenyar-los-hi les instal·lacions i tota la feina que desenvolupem els qui col·laborem, ell va aprofitar l’ocasió per aportar el seu testimoni històric dels seus anys com a capellà del barri. En aquest sentit, caldria recordar que en Carles Cardoner des de ben jove fou ordenat sacerdot i, juntament amb Mn. Josep Maria Juncà, va ser un dels pioners de la nova parròquia de Sant Sebastià, al barri de Verdum. Afortunadament va formar part d’aquell sector més social de l’Església catòlica que era antifranquista, però aprofitava el seu estatus clerical per a fer d’intermediari entre les autoritats del règim i la gent dels barris més desafavorits, de cara a aconseguir equipaments culturals, educatius i sanitaris. Fou vicari de la primera parròquia, el barracó del Taller de Natzaret, on hi celebrà la primera missa.
El 1962 va promoure la col·locació de la Creu Monumental de ferro al costat del castell de Torre Baró, motiu pel qual l’espai es convertí en punt de trobada de feligresos que feien actes religiosos a l’aire lliure. Amb la fundació de la nova parròquia de Santa Maria Magdalena el 1966 ell es convertí en el primer rector. Anys després, malgrat la seva vocació i la seva fe, va penjar els hàbits i va contraure matrimoni amb la Mary Carmen Luque, la seva actual muller.
Visiblement satisfets per la nostra tasca cultural, des de l’Arxiu volem agrair la visita del matrimoni Cardoner així com les aportacions personals que han fet a la memòria històrica dels barris.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada