dimarts, 2 de maig del 2017

L'Arxiu participa al RECERCAT 2017


Del 20 al 30 d'abril s'ha celebrat novament el Recercat (Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana) que enguany suma la tretzena edició. Enguany li ha tocat el torn a la ciutat de Reus, capital de la comarca de l'Alt Camp que ha estat declarada Capital de la Cultura Catalana 2017. El Recercat ha esdevingut la diada de referència del món dels centres d’estudis com a punt de trobada anual i com a espai de projecció respecte a la ciutadania. Organitzat per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), té com a principals objectius: donar a conèixer a la resta de la societat civil l’activitat dels centres, instituts d’estudis i altres entitats culturals; facilitar l’accés a les publicacions dels centres; fomentar la comunicació i el contacte entre els centres dels diferents territoris de parla catalana; reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de parla catalana; i reconèixer la trajectòria d’una persona vinculada al món dels centres d’estudis a través d’uns premis.


Amb les seves consecutives edicions, el RECERCAT s’ha convertit en el lloc de referència on trobar tota la recerca que s’està realitzant dins l’àmbit local i comarcal, en una diada per a la comunicació entre els centres dels diferents espais territorials de parla catalana i pel reconeixement a la important tasca que des de fa molts anys aquest teixit associatiu ha fet com a dinamitzador del territori.
I una vegada més l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris no ha faltat a la cita. Els nostres companys i col·laboradors Jordi Sànchez i Ruiz (també president de l'entitat) i Josep Maria Babí i Guimerà han estat els qui han participat voluntàriament en la jornada d'enguany.
Aquest any s'ha tornat a muntar la tradicional parada expositiva en la carpa o fira per tal de donar a conèixer al públic assistent els objectius de la nostra entitat així com les darreres publicacions que tant èxit de vendes han tingut en la darrera diada de Sant Jordi.


A més, s'ha muntat el pòster de lona de 100x70 centímetres dedicat al nostre projecte cultural sobre Collserola i l'aigua, fet que ha ajudat a crear una exposició a dins de la carpa juntament amb els pòsters corresponents als projectes de les altres entitats participants. La carpa o fira, de 250 metres quadrats, ha estat instal·lada a la plaça d'Evarist Fàbregas i els estands s'han organitzat per espais territorials: Barcelona, Penedès, Tarragona, Terres de l'Ebre, Girona - Catalunya del Nord, País Valencià, Illes Balears – l'Alguer, i Lleida - La Franja - Andorra.
El tradicional dinar d'entitats es va fer el dissabte 29 a les 15.00 h al restaurant Cal Rofes. Altres activitats que contemplava el programa de la present edició han estat quatre exposicions al Centre de Lectura i a la seu de Cartutxa, vuit presentacions a la sala d'actes del Centre de Lectura, tres visites guiades, el Recerxic per als més menuts, i el lliurament dels Premis Recercat a la sala d'actes del Centre de Lectura. Per descomptat, ha hagut contacte amb persones d'altres entitats culturals, motiu pel qual s'han pogut intercanviar experiències força enriquidores.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada