dimecres, 27 de setembre del 2017

Aquest dijous dia 28 no us perdeu la inauguració de l'exposició AIGUA VIVA


Amics i amigues:
No volem que us perdeu les nostres activitats dedicades al món de l'aigua. Aquest recurs, un bé molt preuat i sovint escàs malgrat la seva renovabilitat, ha estat el responsable de modelar el paisatge de Nou Barris i d'escriure una pàgina de la nostra història. Antuvi rieres i torrents travessaven el territori. Les fonts de Collserola abastien a la gent. Masies, molins i cases de pagès feien ús dels recursos hídrics. El Rec Comtal, encara visible en alguns trams, subministrava aigua a la capital catalana i als pobles agregats. Infraestructures com els aqüeductes del Baix Vallès i de Dos Rius travessaven per la falda de la muntanya dibuixant un nou horitzó. Les cases de l'aigua empaitaven l'aigua cap amunt per distribuir-la arreu del pla de Barcelona. Les velles generacions recordaran molts d'aquests elements que hauran format part de les seves vides. Les noves generacions es sorprenen al descobrir que aquí hi ha reminiscències que demostren la quantitat d'història acumulada als barris del districte.
Actualment, l'aigua ens ha donat un patrimoni únic i irrepetible que explica per què Nou Barris és així. Alhora, ens explica un tros molt important de la història del districte i, de pas, de tota una ciutat. Aquesta és la seva grandesa, el principal motiu pel qual mereix donar-li tanta importància, i la raó per la qual allò que ens ha arribat als nostres dies mereix ser conservat per al futur. És un homenatge als avantpassats i a les persones que han acumulat memòria històrica d'uns temps desapareguts, i un llegat per als qui encara estan aprenent i tenen tota una llarga vida per endavant.


Per moltes raons, us volem convidar aquest proper dijous dia 28 a les 19.00 h. a la seu de l'Arxiu, a l'Espai Via Favència (Via Favència, 288A) que vingueu a la inauguració de l'exposició que porta per títol AIGUA VIVA. Descobrireu el món de l'aigua a Nou Barris: rieres, torrents, recs, aqüeductes, mines, pous, fonts, basses i altres elements que formen part de la indústria i la cultura de l'aigua, els tindreu resumits en aquest magnífic treball visual que l'entitat ofereix per a tots els públics. No només parlarem els qui col·laborem assíduament a l'entitat, sinó que també us convidem a què aporteu el vostre testimoni personal, doncs la vostra memòria ajudarà a completar i a enriquir una feina a benefici i servei de les persones.
I per al proper diumenge dia 8 d'octubre us farem una passejada de barri per descobrir sobre el terreny els principals elements patrimonials relacionats amb el món de l'aigua al districte de Nou Barris. La sortida serà a les 10:00 h. del matí a la sortida del metro "Canyelles" (L3) i finalitzarà a la seu de l'Arxiu, on es visitarà l'exposició abans esmentada, la qual romandrà oberta al públic durant un mes.

Si teniu interès a venir a la passejada només cal que us inscriviu al telèfon 932768997 o bé pel correu electrònic arxiuhistoric@yahoo.es.
Si voleu conèixer el patrimoni de l'aigua a Nou Barris, no hi podeu faltar a les cites. Us hi esperem!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada