dimecres, 6 de desembre del 2017

Darrera xerrada de l'any sobre la salut mental a l'Arxiu


El passat dijous 30 de novembre a les 19.00 h. va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la darrera xerrada de l'any organitzada pel Memorial del Mental d'una sèrie de debats que porten per títol "Dialoguem sobre salut mental". Organitzat per la nostra companya i col·laboradora Mercedes Hidalgo, responsable a l'Arxiu del Memorial del Mental, va tenir la participació majoritària de gent que col·labora assíduament a l'entitat. En aquests debats que es van iniciar ara fa dos anys, s'ha tractat de parlar i reflexionar al voltant de la salut mental amb el desig de consolidar un petit grup de debat de confiança que anés incidint en la  prevenció, capaç d'observar cap a on va la societat i que vegi les coses des de les vivències d’allò que és quotidià.


Continuant novament amb el tema sobre "els grups socials en positiu", la tertúlia es va centrar a parlar d'un tema que havia quedat pendent en la darrera xerrada, és a dir, compartir allò que tenen els grups socials de saludable, en tant què és allò que aconsegueix vincular a les persones tant de temps. Es van comentar els diferents grups i cadascú es va sentir identificat en algun d'ells. Alhora tothom va expressar quins eren aquells aspectes que possibilitaven trobar-se bé en els grups esmentats. Al voltant del debat i amb més detall, properament la Mercedes Hidalgo s'encarregarà de publicar un article més extens al nostre blog germà del Memorial del Mental, del qual recomanem la seva consulta (memorialdelmental.blogspot.com).


Acabat el debat, el públic assistent que, des d’un primer moment, va mostrar una actitud molt oberta, receptiva, positiva i participativa, va ser obsequiat amb un refrigeri i un aperitiu per cortesia de l’Arxiu. D'aquesta manera el Memorial del Mental tanca el curs del 2017, i passades les festes de Nadal tornarà l'any vinent amb noves activitats destinades a la recuperació de la memòria històrica i interessants debats d'opinió oberts al públic en general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada