dimarts, 23 d’octubre del 2018

L'Arxiu inaugura l'exposició fotogràfica "Collserola crema"


El passat dijous dia 18 a les 19.00 h. va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència, seu de l'Arxiu, la inauguració de la nova exposició fotogràfica que porta per títol "Collserola crema". L'acte, que va comptar amb una vintena de persones assistents, va estar presentat pels companys Arnaldo Gil i Antonio Silva, aquest darrer l'autor de les fotografies que conformen la present exposició.
L'antonio Silva va explicar que ell, juntament amb els companys Arnaldo Gil i Jesús Aguilar acostumen a fer des de fa força anys diverses expedicions per la muntanya de Collserola. Després dels incendis ocorreguts en algunes ocasions van decidir de fer reportatges fotogràfics per mostrar com havai quedat la muntanya. De la recopilació d'imatges es va decidir de fer una exposició fotogràfica. La idea principal de l'exposició és reflectir que s'està cremant un pulmó verd fonamental per a Barcelona de manera intencionada i per aquest motiu cal fer-ne denúncia perquè les àrees cremades no es repoblen i les administracions no fan res per recuperar els trams de Collserola compresos a Nou Barris i a Horta-Guinardó, és a dir, l'anomenada Collserola pobra. Va remarcar que a la muntanya hi ha diferents elements patrimonials dels quals no s'està fent res per conservar-los. Va valorar el bosc com un element de salut i vida, raó per la qual es va lamentar de que no s'inverteixi en millores mentre es gasta el pressupost en altres coses menys urgents.


A més de la vegetació, un altre factor que creu que va creure tenir en compte és la fauna, perquè quan es crema la muntanya en veritat es crema molt més que la vegetació pels danys col·laterals. Va acabar explicant la seva afició a la fotografia que li ve des de ben jove, quines càmeres ha emprat i la seva intenció de què les seves fotografies tinguin sempre contingut social.
Seguidament va tenir torn de paraula l'Arnaldo Gil, el qual va explicar que, actualment a l'Arxiu s'estan treballant molt les fotografies de Collserola per la seva importància. Considera que l'exposició ha de servir per posar en valor el treball de les persones.en aquest sentit, va explicar que l'Antonio Silva té milers de fotografies i era injust que no tingués el seu propi espai, per això també el motiu d'aquesta exposició. Creu que en un futur les fotografies guanyaran en valor, i ja va avançar que es proposa per a l'any vinent que el curs 2019 es dediqui a la fotografia. En definitiva, creu que cal fer justícia perquè veu inadmissible que es facin servir tantes fotografies de l'Antonio Silva mentre l'autor passa desapercebut. Va anunciar que l'exposició tindrà continuïtat l'any vinent amb noves exposicions fotogràfiques que han de servir per reivindicar els seus autors.

 

Acabats els parlaments el públic va aplaudir i va tenir el torn de preguntar i fer comentaris. El resultat de tot plegat és un conjunt format per 29 panells, dels quals 25 són imatges d'aquella part la serra de Collserola devastada pel foc, 3 són imatges d'incendis forestals d'altres anys i 1 és un retrat de l'Antonio Silva, és a dir, de l'autor de les fotografies. L'exposició és de lliure accés, oberta al públic en general i totalment gratuïta. No us la perdeu, teniu temps de visitar-la fins el proper dijous 8 de novembre.
D'altra banda, aquell mateix dia per la tarda, el company i president de l'entitat Jordi Sànchez i Ruiz va acudir a la Biblioteca d'Horta-Can Mariner a fer una conferència que portava per títol "L'origen del passeig de Fabra i Puig". L'acte, celebrat a les 19.00 h., estava emmarcat dins del cicle de conferències temàtiques organitzades per l'Associació de Veïns i Veïnes d'Horta. La presentació va anar a càrrec d'en Joan Termes Roig, soci de l'Arxiu, historiador i vocal de l'esmentada associació veïnal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada