divendres, 21 de desembre del 2018

Presentació del número 75 de la revista "L'Arxiu" i comiat de Nadal


El passat dijous dia 20 a les 19:00 h. va tenir lloc a la seu de la nostra entitat la presentació del número 75 de la revista "L'Arxiu", corresponent al segon semestre d'aquest any 2018. L'acte va ser presentat pels companys i col·laboradors Jordi Sànchez (president de l'entitat) i Arnaldo Gil.
Amb l'assistència d'una vintena de persones es va explicar el contingut d'aquest nou exemplar, de 48 pàgines, amb la participació dels/de les autors/es dels articles que estaven allà presents. La portada la presideix una imatge històrica del Pont dels Tres Ulls, element patrimonial del qual es reivindica la seva recuperació. També hi ha una imatge destacada de la Juan Lobo, sòcia de l'Arxiu que malauradament ens va deixar fa poc, i que va destacar tant pel seu activisme com per la seva contribució pedagògica.


Pel que fa a la seva estructura, no falten els apartats "Des de l'Arxiu Històric" (amb l'editorial, on es fa balanç del darrer semestre i previsions per al 2019), "L'Arxiu en acció" (sobre les persones que ens han visitat i les activitats efectuades durant els darrers sis mesos d'enguany), "Barris" (sobre carrers, fets històrics i espais emblemàtics), "Persones de Nou Barris" (sobre personatges que han fet història als barris del districte), "Patrimoni" (articles històrics i reivindicatius d'aquells elements que es demana la seva conservació), "Rutes per Collserola" (com sempre, descobrint la muntanya i aquesta vegada reivindicant la seva preservació), "In memoriam" (recordant personatges de Nou Barris recentment desapareguts), "El racó del soci i de la sòcia" (articles escrits per part dels socis i sòcies de l'Arxiu), "Donacions" (adquisicions de documentació històrica per part de persones i entitats) i "Nou Barris als llibres" (secció dedicada als llibres que parlen del districte). Pel que fa a la contraportada, l'Assessoria Via Júlia ha col·laborat una vegada més amb el seu tradicional anunci publicitari, que té connotacions nadalenques.


En aquest número han col·laborat en la redacció d'articles el Jordi Sànchez, el Joan Catafal, l'Alberto Sanagustín, el Josep Maria Babí, la Roser Solà, l'Arnaldo Gil, el Ricard Fernández, el Miguel Ángel Valero, el José María Medina, la Montse Argente, el Joan Termes, l'Andrés Martínez i la Ruth Rodríguez. La maquetació de la revista ha anat a càrrec de la Montse Argente i l'Arnaldo Gil i la correcció lingüística gràcies a la Montse Argente. 
Després de presentar la revista, el públic va tenir l'ocasió de fer preguntes o comentaris, dels quals van tenir unes paraules el Joan Termes. Finalment, els assistents a l'acte van tenir ocasió d'adquirir el nou exemplar de la revista, que és gratuïta per als socis i sòcies de la nostra entitat.


Us volem recordar que els socis/es de l'Arxiu que no hagin assistit a la presentació rebran gratuïtament per correu el nou exemplar de la revista, i per als qui no siguin socis/es de l'entitat i vulguin igualment adquirir un exemplar, ho podran fer passades festes a la nostra seu de Via Favència 288A tot abonant el preu de venda al públic de 2 euros. Si esteu interessats a adquirir algun exemplar més antic de la revista "L'Arxiu" podeu consultar la disponibilitat de números al nostre BLOG clicant a la imatge de la columna de la dreta on diu "REVISTES a la venda a l'Arxiu".
L'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris tanca per vacances de Nadal, però a partir del proper dimarts dia 8 de gener del 2019 tornarem a obrir al públic. Abans, però, i com ja és tradició, publicarem en aquest blog el clàssic Missatge de Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada