divendres, 3 de gener del 2020

Us donem la benvinguda al 2020



Amics i amigues:

Des de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris us volem donar la benvinguda al nou any 2020. Una vegada hagin passat les festes de Nadal el proper dimarts 14 d'aquest mes de gener tornarem a obrir les portes al públic, com és habitual, els dimarts i els dijous, de 18.00 h a 20.00 h.
El curs d'enguany estarà dedicat al moviment associatiu, concretament a commemorar el 50è aniversari de la fundació de l'Asociación de Vecinos de 9 Barrios.
A través de les activitats mensuals donarem a conèixer la seva història i com els veïns i veïnes dels barris van lluitar per aconseguir la qualitat de vida que tant reivindicaven. Per aquest motiu organitzarem les tradicionals Passejades de Barri on podrem explicar a peu de carrer una realitat que no podem oblidar on les persones van ser les protagonistes.
També farem Històries de Cafè on participaran testimonis d'aquells esdeveniments que van fer història, i exposicions que relataran els fets més destacats.
Recordeu que totes les activitats estan obertes al públic en general, tant jove com adult, i que tenen com a objectiu ensenyar, que ho passeu bé i, sobretot, que hi pugueu participar, perquè la vostra veu, el vostre testimoni, és també molt important.
Durant el 2020 farem difusió per mitjà del present blog i a través de les publicacions com la revista "L'Arxiu", els butlletins "Petit Arxiu" i la col·lecció "Els monogràfics de l'Arxiu". També ens podreu seguir per les xarxes socials Facebook i Twitter.
Paral·lelament, la recerca investigadora, la col·laboració amb altres entitats i amb les administracions, la defensa del patrimoni, el Memorial del Mental i les Rutes per Collserola seran altres tasques no menys importants que continuarem desenvolupant i que, a més, tindran relació amb aquest 50è aniversari d'una associació que va canviar la història del nord de Sant Andreu.
Igualment, us convidem a què us feu socis o sòcies de l'entitat i gaudiu així dels avantatges que us oferirem. I, per què no, qui vulgui col·laborar desinteressadament amb nosaltres i formar part del nostre equip de treball només cal que es posi en contacte. Qualsevol persona val i té aptituds per a desenvolupar alguna feina o, fins i tot, assumir un càrrec.
Tenim la seguretat que aquest 2020 serà un gran any del qual, al proper desembre, podrem fer un excel·lent balanç. Us hi esperem!!!

2 comentaris:

  1. Arxiu Històric de Roquetes .Con muy buenas intenciones para el 2020, de un gran grupo de personas con muy buena energía para seguir investigando del patrimonio del barrio. Plasmando en sus publicaciones todas las grandes historias humanas , sociológicas y antropológicas. Enhorabuena.@arxiuhistoricderoquetes

    ResponElimina
  2. És en aquest arxiu on hi ha dipositat objectes sobre la història del barri i la gent, en particular?

    ResponElimina