dilluns, 20 de juliol del 2020

Acte de senyalització de l'eucaliptus de la plaça de les Dones de Nou Barris


El passat dijous dia 16 a les 7 de la tarda es va penjar el cartell a l'eucaliptus de la plaça de les dones de Nou Barris, on el monumental arbre explica la seva història.
A més de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris també hi van ser membres de l'A.V. de les Roquetes, de Grodema i representats d’altres entitats preocupades pel verd, com Date una Huerta i Ecovincles.
La sorpresa va ser l'arribada d'una parella jove, amb un nen. Ell era el net d’en Pedro, a qui el cartell anomena com el qui va incorporar l'eucaliptus al seu pati, quan el va portar després d'una berenada veïnal a la font dels Eucaliptus de Torre Baró. Llavors era un petit rebrot.


La presència sobtada de la família d'en Pedro va servir per confirmar la informació que disposaven, afegint que en Pedro tenia per cognom Jiménez.
Ells van aportar la part emocional a l'acte tot deixant clar que aquest eucaliptus és molt més que un arbre monumental.
Té una història que explica la convivència veïnal a mitjans del segle passat i procedeix dels eucaliptus de l'anomenada font de Torre Baró, lloc que figura a la memòria de diferents generacions dels nostres barris, com a entranyable de les berenades que les famílies allà hi feien.”

Joan Catafal Roca
Soci de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris
Membre de l'A.V. Prosperitat i de la Comissió del Centenari de la Prosperitat
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada