dijous, 15 d’octubre del 2020

Exposició “Samarretes” a l'Arxiu


Des del passat dijous dia 8 al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu, a Via Favència, 288A) ja es pot visitar l'exposició que porta per títol "Samarretes".
Es tracta d’una exposició singular i completament diferent a les anteriors on es mostra per primera vegada la col·lecció de samarretes que disposa l’entitat i que han estat recollides al llarg dels anys com a donacions o com a adquisicions. El resultat és una selecció de 38 peces originals, cadascuna d’elles procedent d’entitats veïnals, culturals, artístiques, socials, cíviques, festives, esportives, educatives, oficials i solidàries, entre d’altres, totes elles pertanyents al districte de Nou Barris. D’aquesta manera es pretén fer una difusió diferent del teixit associatiu dels barris, alhora que són elements de caire popular elaborats en base a unes circumstàncies històriques i, a més, testimonis d’un època. Cal pensar que la samarreta és el mitjà més senzill i pràctic per fer difusió d’una entitat o d’una reivindicació veïnal, el més visible i capaç d’arribar a un màxim possible de persones. La seva elaboració és econòmica, d’aquí que s’hagi fet servir tant com a distintiu per excel·lència.


Cada samarreta està col·locada i penjada per una estructura de cartró, on a la part superior de la qual hi ha la imatge d’un personatge històric famós de caire universal, d’ideologies molt variades i que, sovint, arrencarà un somriure a qui vingui a visitar l’exposició. A més, el resultat final es complementa amb l’exhibició d’altres elements com són bosses, motxilles, carmanyoles, xapes, llibres, tasses, gots i ampolles, també pertanyents a les entitats de Nou Barris. De fet l’Arxiu té una col·lecció molt més àmplia que donaria per fer més exposicions, però aquí s’ha volgut oferir només un tast sota criteris de varietat de manera que el màxim possible de tipus d’entitats quedessin representades de manera equitativa.
L'exposició és gratuïta i oberta per a tot el públic en general i romandrà fins el proper dia 28. Es podrà visitar de dilluns a dijous d'11.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 19.00 h. Recordeu, però, que si voleu venir i en cas de voler organitzar visites en grup i amb motiu de l'actual crisi sanitària l'aforament està limitat a un màxim de 6 persones i cal efectuar reserva prèvia al correu electrònic arxiuhistoric@yahoo.es. a més, serà obligatori l'ús de mascareta, de gel hidroalcohòlic i mantenir una distància de seguretat de 2 metres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada