dijous, 29 d’octubre del 2020

L'Arxiu fa portes obertes amb motiu del 48h Open House Barcelona


L'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris també ha participat en el 48h Open House Barcelona per donar-se a conèixer més àmpliament com a entitat cultural. És per aquest motiu que el passat cap de setmana del dissabte 24 i diumenge 25 va fer jornada de portes obertes a la seva seu de l'Espai Via Favència (Via Favència, 288A).
Per als qui ho desconeguin, el 48h Open House Barcelona 48h és una associació cultural sense ànim de lucre que divulga i promou el patrimoni arquitectònic de Barcelona oferint productes i serveis culturals, i ajudant a entendre'l com a element imprescindible de la cultura. A més, dóna visibilitat als arquitectes i fidelitza als públics interessats en l'arquitectura de la ciutat. El festival és gratuït i es celebra anualment durant un cap de setmana a l'octubre. La programació també s'estén per la regió metropolitana de Barcelona. L'associació forma part de la xarxa internacional openhouseworldwide.org, nascuda el 1992 amb la celebració del festival Open House London, i de la qual formen part més de 45 ciutats d'arreu del món. El treball de l'associació ha estat reconegut amb el Premi Turisme Responsable de Catalunya 2013, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i amb la Medalla COAC 2019, en reconeixement a les tasques de divulgació de el patrimoni arquitectònic, els arquitectes i l'arquitectura.
L'experiència ha estat força positiva per a l'entitat, doncs malgrat les estrictes mesures sanitàries actualment imposades diverses persones s'han apropat a visitar les instal·lacions de l'Arxiu, tant la sala de consulta com la sala de treball i el magatzem que alberga el fons documental. A més, es va fer el passi d'un audiovisual per conèixer la història de l'edifici de l'Espai Via Favència i es va convidar al públic assistent a visitar l'exposició de samarretes ubicada a la sala comuna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada