dijous, 1 d’octubre del 2020

Presentat el número especial de la revista "Clatellot" que commemora 50 anys de moviment veïnal a Nou Barris


El passat dissabte dia 26 de setembre a les 18.00 h va tenir lloc la presentació del número especial de la revista "Clatellot" que commemora el 50è aniversari de les associacions veïnals al districte de Nou Barris. L'acte, que va comptar amb l'assistència d'unes 30 persones, es va celebrar a la marquesina de la Via Júlia, per bé que amb les distàncies reglamentàries de separació i seguretat imposades amb motiu del Covid-19.
La presentació va anar a càrrec del Pep Ortiz (portaveu de la Coordinadora d’Associacions Veïnals i Entitats de Nou Barris), l'Andrés Naya (històric líder veïnal de la ciutat de Barcelona implicat en moltes lluites i membre de la FAVB) i l'Aurora Álvarez "Yoyi" (activista veïnal i antiga treballadora de l'Ateneu Popular de 9 Barris). Altres líders veïnals que van assistir a l'acte van ser, entre d'altres, l'Antonio Silva (del Turó de la Peira, company, col•laborador i soci número 1 de l'Arxiu), el Joan Catafal (de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Prosperitat i soci de l'Arxiu), el Juanjo Martos (de l'Associació de Veïns i Veïnes de les Roquetes, també col•laborador i soci de l'Arxiu) i l'Albert Recio (membre de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Prosperitat). Per part de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris va estar present el company Arnaldo Gil, es qual es va encarregar d'enregistrar a les persones assistents i de posar a la venda al públic assistent els exemplars de la revista. Igualment l'entitat ha adquirit un total de 50 exemplars per distribuir des de la seu de l'Arxiu.


El butlletí "Clatellot" és editat per la Coordinadora d'Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris per informar sobre l'actualitat dels barris del districte. En aquest número especial commemora la fundació de l'Asociación de Vecinos 9 Barrios el 1970 i procedeix a un repàs general de les principals lluites veïnals que s'han dut a terme al llarg d'aquest mig segle fins a l'actualitat per part de les associacions veïnals i que han portat a millorar la qualitat de vida dels seus habitants. Es fa una visió barri per barri de les principals accions dutes a terme i també s'inclou una efemèride que recull les lluites més importants. També hi ha algun article d'actualitat en relació a la crisis sanitària pel Covid-19 i què ha representat per al veïnat.
Actualment els principals líders veïnals de Nou Barris miren el futur amb dos objectius que són superar els problemes amb l'habitatge i la crisi socioeconòmica, i rejovenir les associacions veïnals. De fet es fa una crida a la joventut de cara a garantir el relleu generacional. I és que en veritat el moviment veïnal ha estat una escola per a tot, una escola de lluita per a tot, tant de moviment sindical com polític i ciutadà.


També us informem que aquesta commemoració tindrà continuïtat el proper divendres dia 9 d’aquest mes a l’Ateneu Popular 9 Barris amb un acte de reconeixement a les persones que han lluitat als nostres barris durant aquests darrers cinquanta anys. Per qüestions d’aforament, qui vulgui assistir-hi s'haurà d'inscriure per correu electrònic a cdra9barris@gmail.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada